Coś do hamowania ;) ?
Coś do hamowania ;) ?
Witam
Mam pytanie odnośnie hamulców Avid, mianowicie jakie różnice są pomiedzy poszczególnymi modelami hamulca Avid Juicy 3/5/7 ? Czy bardzo rózna sie siła hamowania?
Pozrd.
Mam pytanie odnośnie hamulców Avid, mianowicie jakie różnice są pomiedzy poszczególnymi modelami hamulca Avid Juicy 3/5/7 ? Czy bardzo rózna sie siła hamowania?
Pozrd.
[b][url]http://www.freeriders.slupsk.pl[/url][/b]
-
- Kontakt:
Różnica między 5 a 7 to pokrętło dzięki któremu możesz sobie ustawić moment w hamowania, między 5 a 3 to generalnie musi być coś w budowie, ponieważ 3 mają gorsze recenzje, uważane są za słabsze hamulce, no i klamka i zacisk inaczej wygląda od 5 (niektórzy sadzą że mają taką samą budowę jak stare czarne j5) Niektóre wersje w j3 nie mają odkręcanej obejmy na dwie śruby, iektóre mają, a w j5 już wszystkie mają. Ja mam juicy 5 i polecam, zero problemów, przy tarczy 185 wystarczająca siła żeby podrzucić me dupsko do góry (nawet jak siedzę za siodłem). Ale w dzisiejszych czasach wybrałbym coś z oro lub elixir. W avidach wkurzające są te gumowe klamki (przewody).
dokładnie tak jak chessmaster powiedział, juicy 3 08' od juicy 5 08' róznia sie konstrukcja zacisków oraz troche budowa klamek. Mam juicy 3 na tyle i siła jest wystarczajaca a juicy 5 mi na przód tez wystarcza, wczesniej miałem juicy 7 ale uszkodzilo sie pokretlo regulacji przez co jakos smiesznie to hamowalo.
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
www.sram.com bądź wersja polska u dystrybutora www.harfa-harryson.com.pl
co do 3 5 i 7 trójki jak mozna zaóważyc sa mątowane raczej w rowerach mtb itp hamulce sa słabsze od 5 i 7 różnia sie troche budową i wagą nie maja rególacji hamuja dobrze tylko przy nie wielkich prędkościach co do 5 i 7 to zalezy od roczników raczej siła hamowania taka sama choc jednak to pokretło w 7 coś daje jakoś inaczej klamka łapie i działa .. i oczywiscie fajna wygoda kazdy sobie ustawia ja pod swoje paluchy ogólnie wole wziaśc lekko używane 7 w cenie np nowych piątek ...
SPRZEDAM NORCO A LINE / TURNER DHR /
-
- Kontakt:
Koledzy powyzej wszystko opisali...jak pozbierasz informacje od kazdego uzytkownika w tym poscie, to bedziesz wiedzial 
Jako, ze bardzo denerwuja mnie takie przypadki, musze to napisac.
Dziwie sie, ze admini nie zauwazyli...
Nefie ze Słupska, robisz lekki śmietnik na forum. Najpierw zakladasz temat o niedzialajacej deorce (wujek google nie pomogl?), potem zakladasz temat o hamulcach, nikt ci nie odpisuje, wiec zakladasz jeszcze jeden(ten) az tu ci odpisuja. Wszystkie wiadomosci jakie chcesz wiedziec byly juz na tym(i nie tylko na tym) forum, wiec moglbys uzyc szukajki, a pytac jesli naprawde jest to konieczne.
Przed chwila szukalem sobie informacji na temat avida juicy carbon i wyskoczylo mi wyszukiwarce cala masa tematow i porownan juicy.
Prosze Cie badz cierpliwy i sprawdz sobie najpierw a pozniej pytaj. Przepraszam za offtopic.
pozdrawiam
PS: azondh - popracuj "troche" nad bledami (zaóważyc, mątowane, rególacji,wziaśc)
:):) pozdro

Jako, ze bardzo denerwuja mnie takie przypadki, musze to napisac.
Dziwie sie, ze admini nie zauwazyli...
Nefie ze Słupska, robisz lekki śmietnik na forum. Najpierw zakladasz temat o niedzialajacej deorce (wujek google nie pomogl?), potem zakladasz temat o hamulcach, nikt ci nie odpisuje, wiec zakladasz jeszcze jeden(ten) az tu ci odpisuja. Wszystkie wiadomosci jakie chcesz wiedziec byly juz na tym(i nie tylko na tym) forum, wiec moglbys uzyc szukajki, a pytac jesli naprawde jest to konieczne.
Przed chwila szukalem sobie informacji na temat avida juicy carbon i wyskoczylo mi wyszukiwarce cala masa tematow i porownan juicy.
Prosze Cie badz cierpliwy i sprawdz sobie najpierw a pozniej pytaj. Przepraszam za offtopic.
pozdrawiam
PS: azondh - popracuj "troche" nad bledami (zaóważyc, mątowane, rególacji,wziaśc)