Małe pytanie dotyczące malowania ramy.
Małe pytanie dotyczące malowania ramy.
Może są na tym forum osoby które mają jakieś doświadczeni w malowaniu powierzchni metalowych i rozwieją moje wątpliwości;)
Mianowicie postanowiłem zmienic kolor ramy. Rama wykonana z CrMo.
no i wstępna koncepcja jest taka:
- najpierw podkład
- potem właściwy kolor, no i właśnie problem w tym, że kolor jaki mi sie upierdziało, że chce miec jest dostępny tylko matowy (farba montana do graffiti
), natomiast ja chce połysk ;) i moje pytanie jest takie, czy jeżeli na tą warstwe matowego koloru, nałoże jeszcze bezbarwny lakier w sprayu z połyskiem to otrzymam upragniony efekt? :D no i jaki ten bezbarwny najlepiej kupic?
Oczywiście wiem, że przed malowaniem musze elegancko wyczyścic rame :)
Czekam na odpowiedzi.
Pozdrower!
Mianowicie postanowiłem zmienic kolor ramy. Rama wykonana z CrMo.
no i wstępna koncepcja jest taka:
- najpierw podkład
- potem właściwy kolor, no i właśnie problem w tym, że kolor jaki mi sie upierdziało, że chce miec jest dostępny tylko matowy (farba montana do graffiti
), natomiast ja chce połysk ;) i moje pytanie jest takie, czy jeżeli na tą warstwe matowego koloru, nałoże jeszcze bezbarwny lakier w sprayu z połyskiem to otrzymam upragniony efekt? :D no i jaki ten bezbarwny najlepiej kupic?
Oczywiście wiem, że przed malowaniem musze elegancko wyczyścic rame :)
Czekam na odpowiedzi.
Pozdrower!
-
- Kontakt:
jak malujesz gownianym sprayem to co sie dziwisz? ja pomalowalem swoja ramke w lakierni samochodowej i lancuch nawet jej nie rusza, kamienie to samo. zreszta zobacz sobie na moim pbPablo666 pisze:ja jak malowalem.. na biel.. i pomarancz.. to bylo piekne biale i nie zolklo.. tylko ze wtedy to ramka bd do lansu.. bo jak np przywalisz w cos czy machniesz lancuchem.. to ci spadnie wszystko do czystego metalu..a koszt malowania to od 80zl w gore zalezy gdzie i jak..