Witam! mam dwa pytania: 5th element 8,75 cala uderza mi zbiorniczkiem o wahacz... wyczytalem w instrukcji, ze modele o mniejszym skoku maja ktorszy zbiorniczek wyrownawczy. Po pierwsze - czy cos sie moze zepsuc gdy dam krotszy zbiorniczek czy tylko zmieni sie zakres regulacji komory? po drugie czy ktos z Was ma rozwalony 5th ktory by posluzyl za dawce? pozdrawiam!
W jakiej to ramie Ci Się tak dzieje ?? Dzieje sie to pod koniec skoku ?? Możliwe że masz za długi tłoczek rama za bardzo siada i dlatego biję ... bo producent nie przewidział takiego skoku ...
dzieje sie tak w cortinie dh8, dopiero niedawno zauwazylem ze tam byly dwa rodzaje wahaczy, roznily sie wlasnie inaczej wspawana ta belka o ktora wali zbiorniczek. najlepszy bylby damper ze zbiorniczkiem na kablu, ale nigdzie nie moge go znalezc...
wchodzi tam zarowno 9 cali jak i 8,75, oryginalnie byl romic. wali w polowie skoku mniej wiecej. 6Casey6, jaki masz dokladnie damper w swojej cortinie? moglbys popatrzec w ktorym miejscu w wahaczu masz przyspawana te pionowa belke? chodzi mi o to czy blizej opony czy w okolicach lozyska bardziej...