Gdze można już będzie jeździć w kwietniowe święta?
-
- Kontakt:
Gdze można już będzie jeździć w kwietniowe święta?
Prośba i pytanie do lokalnych kolegów, gdzie od piątku (święta) można będzie jeździć wyciągiem?
Przykładowo jak wygląda sytuacja na górze Żar, Myślenicach itd.!
Przykładowo jak wygląda sytuacja na górze Żar, Myślenicach itd.!
"Wyciąg krzesełkowy na Skrzyczne czynny jest przez cały rok. Kolej kursuje codziennie, od godz. 8.30 do godz. 17.15 (ostatni zjazd ze Skrzycznego)."
Wygląda na to, że jeśli chodzi o wyciąg to można liczyć na Szczyrk, nie wiem tylko jak tam ze śniegiem, co jak co ale w M-cach stok jest jeszcze biały ....
Pewno ŻAR będzie działał.
"całoroczna, czynna w sezonie od 9.00 - 20.00, po sezonie czynna do godz.: - 16.00 (listopad, grudzień przy braku śniegu), - 17.00 (październik), - 18.00 (kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień)"
...
ja mam nieco inny "problem", mianowicie miałem zamiar wziąć sobie 4 dni wolnego po świętach wt-pt.... i spędzić je na rowerze. Zastanawiam się jak ze Szczyrkiem i Żarem w tygodniu będzie.
"Wyciąg krzesełkowy na Skrzyczne czynny jest przez cały rok. Kolej kursuje codziennie, od godz. 8.30 do godz. 17.15 (ostatni zjazd ze Skrzycznego)."
Wygląda na to, że jeśli chodzi o wyciąg to można liczyć na Szczyrk, nie wiem tylko jak tam ze śniegiem, co jak co ale w M-cach stok jest jeszcze biały ....
Pewno ŻAR będzie działał.
"całoroczna, czynna w sezonie od 9.00 - 20.00, po sezonie czynna do godz.: - 16.00 (listopad, grudzień przy braku śniegu), - 17.00 (październik), - 18.00 (kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień)"
...
ja mam nieco inny "problem", mianowicie miałem zamiar wziąć sobie 4 dni wolnego po świętach wt-pt.... i spędzić je na rowerze. Zastanawiam się jak ze Szczyrkiem i Żarem w tygodniu będzie.
zar i szczyrk do maja nie ma szans...motomysz nie sugeruj sie na przyslosc tym co pisze na stronach aktualizowanymi ost moze w latach 90-tych,dzwon i pytaj.
na zarze bylem wczoraj no i mysle ze jeszcze bankowe 2-3 tyg jezdzenia na nartach,szczyrk to samo...mysle ze szczyrk najwolniej pusci z racji gory i kiepskiego naslonecznienia..mysle ze pocztaek maja to najwczesniej.
Widze ze tu raczej sie nie dowiem co sie dzieje wiec bede dzwonil w pon po myslenicach i kasinie.pzdr
na zarze bylem wczoraj no i mysle ze jeszcze bankowe 2-3 tyg jezdzenia na nartach,szczyrk to samo...mysle ze szczyrk najwolniej pusci z racji gory i kiepskiego naslonecznienia..mysle ze pocztaek maja to najwczesniej.
Widze ze tu raczej sie nie dowiem co sie dzieje wiec bede dzwonil w pon po myslenicach i kasinie.pzdr
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dzięki za info, czy jest może na tym stoku jakaś web kamera, żeby zobaczyć online jak ubywa śniegu?
Tak myśląc na głos, skoro są takie wysokie temperatury, to do weekendu powinno wszystko stopnieć i po założeniu miękkich gum powinno udać się pośmigać?
Tak myśląc na głos, skoro są takie wysokie temperatury, to do weekendu powinno wszystko stopnieć i po założeniu miękkich gum powinno udać się pośmigać?
byl hardkor(zjechalismy 4 razy i nas wyrzucili bo jak oni to powiedzieli "jezdzicie najelpsza trasa dla narciarzy
. Tydzien temu w lasach juz sniegu nie bylo, no moze troszke przy gornej stacji. Na swieta warunki moim zdaniem beda idealne.
Skrzyczne raczej odpada bo tam snieg jest dlugo.

Skrzyczne raczej odpada bo tam snieg jest dlugo.
-
- Kontakt:
hm wtorek, pomyślimy
Bo wyjeżdżam na święta, ale powinienem w poniedziałek wrócić. Temperatura ma wynosić od jutra ponad 20 stopni i z dnia na dzień rosnąć. Święta pogodne i ciepłe. Zobaczymy ile będzie w tym prawdy. Przy takich warunkach śnieg zejdzie moim zdaniem do tygodnia
To napiszcie, kiedy chcecie to podjadę i Wam sprawdzę warunki. Jeżdżę w tamte okolice na xc bardzo często ( np. dziś
)

-
- Kontakt:
Mi się wydaje, że na bank. Nawet w nocy jest temp dodatnia już. Co prawda taki śnieg się dobrze trzyma. Ale to już są resztki .... powinno stopnieć i w "dyngusa" powinno być w sam raz.Roman_Maxx pisze: Tak myśląc na głos, skoro są takie wysokie temperatury, to do weekendu powinno wszystko stopnieć i po założeniu miękkich gum powinno udać się pośmigać?