Korba SLX, a może coś innego do Cowana.

cow
Kontakt:

Korba SLX, a może coś innego do Cowana.

Post autor: cow »

Witam,

poszukuje lekkiej (800g razem z zembatką) korby do streetu śladowych ilości dirtu do cowana z 2005 roku mam na oku slx z alumiową osią.I mam pytanie będzie porównywalna wytrzymałościowo z moim husffeltem na isis.Jak mi przypasi to wiecie może czy do niego wejdzie a jak nie to powiedzcie mi jakich korb mam szukać różnią się one czymś oprócz długości supportu?
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Kumpel który ważył około 60 kg wygiał tę korbę w 2 miesiące , głownie street :wink:
Shimano nalezą moim zdaniem do "miękkich" korbowodów
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

gadałem z typem który waży ok 90 i uważą zakup tej korby za najlepszy w życiu, dosłownie tak powiedział a nie latał lekko.

sam mam i jestem zadowolony ale do streetu raczej bym nie polecał, trzeba pamiętać że jej zastosowanie kończy się gdzieś przy enduro... chociaż kto wie.

ps: jakim cudem masz z alu ośką? Limitowana edycja jedna sztuka?
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
bankieries
Kontakt:

Post autor: bankieries »

Ośka alu występuje w przypadku zakupu korby z 3 zębatkami (oczywiście można je zdjąć i założyć jedną).
Wersja z stalową osią to wersja z rockringiem, którą bardziej bym polecał bo jest mocniejsza.
Przynajmniej tak jest w hone.
Dxx
Kontakt:

bankieries bzdury.
[b][SPRZEDAM]
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

bankieries nie... ja kupowalem slxa z 3 blatami i ośka jest stalowa, nie ma xlsów z osia aluminiowa.

do korby zalozylem blat 38T ze starej korby, a 3 blaty sprzedalem za sporą kase. korby dają rade i jak narazie nie ma zadnych problemów.
Dxx
Kontakt:

Dokładnie zrobiłem tak samo jak siwy-84, bardzo sztywny zestaw, dobrze się napierdala.
[b][SPRZEDAM]
ODPOWIEDZ