Hayes MX-2 - Klamka wolno wraca?
Hayes MX-2 - Klamka wolno wraca?
witam, przy dobrej regulacji hayesa mx-2 klamka powoli wraca.. nie jest to aż taki muł jak przy zapowietrzonych hydraulikach ale mimo wszystko w porównaniu do wszystkich hamulców jakie miałem ten jest dziwnie "powolny".
Sprężyna w hamulcu jest raczej ok, więc może linka i pancerz do wymiany?
Oprócz tego pytanie - czy da się inaczej rozwiązać problem blokującego się hamulca przy barspinach? Mam teraz zwykły pancerz hamulcowy i linkę. Słyszałem, że problem może rozwiązać pancerz przerzutkowy? Nie chcę wydawać 40 zł na pancerz bmxowy.
z góry dzięki za pomoc.
Sprężyna w hamulcu jest raczej ok, więc może linka i pancerz do wymiany?
Oprócz tego pytanie - czy da się inaczej rozwiązać problem blokującego się hamulca przy barspinach? Mam teraz zwykły pancerz hamulcowy i linkę. Słyszałem, że problem może rozwiązać pancerz przerzutkowy? Nie chcę wydawać 40 zł na pancerz bmxowy.
z góry dzięki za pomoc.
-
- Kontakt:
No tego to nie wiedziałem że adaptery mają jakieś sprężyny.....Marcio pisze:Moze to byc rowniez slaba sprezyna w adapterze.
Podejżewam że masz już osłabiona spręzynę w zacisku hamulca, oraz zatartą linkę i pancerz, ale puki działa wyjmij linkę z pancerza, i do pancerza wciśnij nieco smaru, jak to nie pomoże to linka, pancerz lub zacisk idzie do wymiany.
Back in black
mam taki sam hampel.. oraz mialem taki sam problem... Wymienilem linke oraz kupilem nowy pancerz. Po tej zmiane wszystko jest idealnie
. Linke posmarowalem tez smarem. Mysle ze na 100 % wymiana linki i pancerza rozwiarze Twoj problem
. A co do bara, to ja mam zwykly pancerz i przy jednym barspinie hampel sie nei blokuje. Dopiero jak zrobie dwa barspiny to troche hamuje ;p

Keep smiling ;)
-
- Kontakt: