First bike project
First bike project
Witam, chciałem spytać czego mi jeszcze brakuje i co ewentualnie zmienić.
rama :ns core + stery maszynowe futura
kierownica: truvativ hussefelt dh risebar + mostek truvativ hussefelt
amortyzator: marzocchi z150 fr
napęd: shimano sora+hg50
hamulce: avid bb5
koło przód: dartmoor deeforce + dm24 +Maxxis High Roller ST 2.35
tył: Dartmoor X-force + Macic ex 721 + Maxxis Bling Bling 60a
suport: dartmoor ale jaki to nie wiem, kupiłem razem z ramą
korba: truvativ hussefelt
napinacz: Blackspire NS 1
?
rama :ns core + stery maszynowe futura
kierownica: truvativ hussefelt dh risebar + mostek truvativ hussefelt
amortyzator: marzocchi z150 fr
napęd: shimano sora+hg50
hamulce: avid bb5
koło przód: dartmoor deeforce + dm24 +Maxxis High Roller ST 2.35
tył: Dartmoor X-force + Macic ex 721 + Maxxis Bling Bling 60a
suport: dartmoor ale jaki to nie wiem, kupiłem razem z ramą
korba: truvativ hussefelt
napinacz: Blackspire NS 1
?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
blackdemon on z tego co widzę ma już te części więc nie będzie zmieniał tylko dlatego, bo tańsze
Brakuje Ci dupereli takich jak gripy, sztyca(najlepiej Accent na 2 śruby), siodło, dętki(na tył kup Maxxis DH na przód coś lżejszego), zacisk, pedały(tu można oszczędzić troche i kupić VP kulkowe za 50zł. Ładnie trzymają i cholery wytrzymałe. Można tyrać i tyrać:D)
Łańcuch najlepiej na SRAM'a, bo Shitmano się zrywają jak głupie.
Suporty Dartmoora szybko się sypią, ale tyraj. Jak łożyska padną to kupisz nowy(Truvativ Gigapipe TEAM DH od razu kup)

Brakuje Ci dupereli takich jak gripy, sztyca(najlepiej Accent na 2 śruby), siodło, dętki(na tył kup Maxxis DH na przód coś lżejszego), zacisk, pedały(tu można oszczędzić troche i kupić VP kulkowe za 50zł. Ładnie trzymają i cholery wytrzymałe. Można tyrać i tyrać:D)
Łańcuch najlepiej na SRAM'a, bo Shitmano się zrywają jak głupie.
Suporty Dartmoora szybko się sypią, ale tyraj. Jak łożyska padną to kupisz nowy(Truvativ Gigapipe TEAM DH od razu kup)
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
-
- Kontakt:
Ja bym zostawił napinacz - dobry jest, klasę lepszy od boxguide'a [blackdemon - widziałeś blackspire'a, czy tak piszesz?].
Skąd te stery wziąłeś?
Łańcuch zostaw - miałem 2 takie i nigdy się nie zrywały, w przeciwieństwie do srama.
Tak w ogóle to Ty masz już ten rower? Jak masz, to chyba widzisz czego brakuje. I ledwo kupiłeś, już chcesz coś zmieniać? WTF?
Dałbym na przód też 721, jakiś lepszy suport i manetkę mtb, bo te szosowe są niewygodne...
A z tego, co nie napisałeś - gripy BMXowe [delarosy, mcneil zoomer itd], siodło jakieś niekanapowe, bo to przeżytek [SKN], dętki masz Schwalbe na allegro 130g za 30zł, b. dobre i nie ciężkie jak Maxxis, Tioga czy Rubena. A pedały faktycznie mogą być VP, jakiś czas wydolą. I jakąś nie za ciężką sztycę na 2 śruby. Ale raczej fsa, easton, ritchey niż dartmur i oktan
Skąd te stery wziąłeś?
Łańcuch zostaw - miałem 2 takie i nigdy się nie zrywały, w przeciwieństwie do srama.
Tak w ogóle to Ty masz już ten rower? Jak masz, to chyba widzisz czego brakuje. I ledwo kupiłeś, już chcesz coś zmieniać? WTF?
Dałbym na przód też 721, jakiś lepszy suport i manetkę mtb, bo te szosowe są niewygodne...
A z tego, co nie napisałeś - gripy BMXowe [delarosy, mcneil zoomer itd], siodło jakieś niekanapowe, bo to przeżytek [SKN], dętki masz Schwalbe na allegro 130g za 30zł, b. dobre i nie ciężkie jak Maxxis, Tioga czy Rubena. A pedały faktycznie mogą być VP, jakiś czas wydolą. I jakąś nie za ciężką sztycę na 2 śruby. Ale raczej fsa, easton, ritchey niż dartmur i oktan

dwe Do czego ma być rower?
Na twoim miejscu, martwił bym się:
1. Stery - Też bym uważał.
2. Support - Uważał bym na niego.
3. Piasty. Śmigaj póki się nic nie dzieje. Troche pośmigasz zależy też od egzemplarza.
Powiedz czy korbe masz na Isis? Żeby się nic nie rozkręcało.
Ille ważysz? Czy szprychy masz dobre? Jeździłeś już cokolwiek?
Pozdr ;p
Na twoim miejscu, martwił bym się:
1. Stery - Też bym uważał.
2. Support - Uważał bym na niego.
3. Piasty. Śmigaj póki się nic nie dzieje. Troche pośmigasz zależy też od egzemplarza.
Powiedz czy korbe masz na Isis? Żeby się nic nie rozkręcało.
Ille ważysz? Czy szprychy masz dobre? Jeździłeś już cokolwiek?
Pozdr ;p
Vermin, Baca.
Nie jeżdżę nic, to mój pierwszy rower do trochę cięższej jazdy.
Stery kupiłem z ramą.
Jaka jest korba, tego nie wiem bo szczerze mówiąc się nie znam. Wiem jedynie że jest nowa i że to Truvativ Hussefelt
te cześci które podałem już mam, większość kupiłem osobno bo wydawało mi się, że ceny są okazyjne i teraz pytam czy to wszystko będzie pasowało i śmigało. Może mógłbym coś zmienić zanim oddam go do serwisu.
Jakby mi ktoś pokazał jeszcze, jaki hak jest do tej ramy?
I gdyby mi ktoś pokazał od którego, do którego miejsca mierzy się długość rury podsiodłowej, bo w core ma miec 382mm, a w ramie którą dostałem za Chiny tle nie będzie.
Stery kupiłem z ramą.
Jaka jest korba, tego nie wiem bo szczerze mówiąc się nie znam. Wiem jedynie że jest nowa i że to Truvativ Hussefelt
te cześci które podałem już mam, większość kupiłem osobno bo wydawało mi się, że ceny są okazyjne i teraz pytam czy to wszystko będzie pasowało i śmigało. Może mógłbym coś zmienić zanim oddam go do serwisu.
Jakby mi ktoś pokazał jeszcze, jaki hak jest do tej ramy?
I gdyby mi ktoś pokazał od którego, do którego miejsca mierzy się długość rury podsiodłowej, bo w core ma miec 382mm, a w ramie którą dostałem za Chiny tle nie będzie.
-
- Kontakt:
To się zdecyduj czy wiesz czy nie :Pdwe pisze:Jaka jest korba, tego nie wiem bo szczerze mówiąc się nie znam. Wiem jedynie że jest nowa i że to Truvativ Hussefelt
Jest na pająku napis Howitzer? Jeśli tak to pod ten suport co masz nie podejdzie. Najlepiej daj foto, ale nie z dysku C: jak niektórzy

-
- Kontakt:
Tamto padło komuś sprzedaj, zawsze coś 
Kup to:
http://allegro.pl/item677926778_suport_ ... e_73e.html
Ale przy zakładaniu pamiętaj, że trzeba założyć 3 podkładki albo 2 + napinacz
Pozdro

Kup to:
http://allegro.pl/item677926778_suport_ ... e_73e.html
Ale przy zakładaniu pamiętaj, że trzeba założyć 3 podkładki albo 2 + napinacz

Pozdro
-