Witam mam zamiar zakupic rame Dartmoor 4x za smieszna cene 150 zl Ale chcialbym o niej wiedziec cos wiecej czy wytrzyma lekko-srednie DH i FR Z gory dzieki za opinie
P.S-Sory jesli byl taki temat ale nie znalazlem w szukajce ani w sprzetowni
Dała by rade powiedzmy w Xc i enduro? Dużo jeżdze teraz XC czasem w góry, podjazdy czasami itp. A chciał bym zachować dobre geo i nie wywalać połowy częsci z rowera.
mati0507, Steel2 - zależy jakie to XC (wiem, wiem, definicja to definicja...), ja na moim creeperze objeżdżam kumpli z klasy (wiem, wiem, tacy zatwardziali XC'owcy to z nich nie są...). Jeśli nie jest dla Ciebie jakoś super-mała, to - z długą sztycą - w ostateczności da radę. Tylko musisz się trochę natrudzić żeby mieć przednią przerzutkę.
Steel2,brooce raczej chodzi o taka prowizorkę. bez przedniej przeżutki, z przodu pike.
dyskusyjna jest kwestia czy po spuszczeniu sztycy i podwyższeniu amorka rama coś nie coś wytrzyma. nie mam na myśli hardcoru, powiedzmy ze jak się wjedzie na górę to trzeba bedzie zjechac Czy bedzie mozna sobie pozwolić na trochę więcej...
mati0507, z Pike ustawionym na 95 mm troche wytrzyma, ale nie radze ustawiac go wyzej. Sam u siebie mam Psylo 80 mm, zanim go zlozylem myslalem ze bedzie malo, a teraz widze ze jest w sam raz.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
mam tą rame z pike i daje rade w lekkim dh.co do foto z pb co brooce dał to koleś jezdzi w 4x i ma technike tak samo Remek jezdzi na takiej ramie i w dh ht startuje/startował.