luz-łożyska kona stinky 04

jan.mikael
Kontakt:

luz-łożyska kona stinky 04

Post autor: jan.mikael »

witam, sprawa jest taka- mam stinky 04 i jest spory luz w miejscu łączenia wahacza z ramą, przy mufie od strony korby. Nie mam pojęcia co to jest- czy łożyska? Jeśli tak, zgodnie z moją wiedzą ich wymiana to czysty hardkor- czy ktoś wie jak to zrobić, ewentualnie gdzie w Krakowie robią to bez czyszczenia portfela do zera?. Z góry dzięki za wszelką pomoc, bo zaczyna to być mocno irytujące.
dawniej mikael:)
viejo
Kontakt:

Post autor: viejo »

Telepatycznie nikt ci nie sprawdzi czy to lozysko sie rozsypalo czy miejsce osadzenia w ramie sie wyrobilo.
Rozbierz, zobacz, napraw. W Krakowie jest sporo tokarzy, slusarzy i serwisow i byly tematy o tym wiec poszukaj.
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

obstawiam że to łozysko, jak łozysko, to wymien z dwóch stron.koszt pewnie z 50 dyszek jak nic,ja kupiłem uzywkę stinkacza z nowymi łozyskami, wiec nie wiem ile doklladnie kosztuja....
Rowerek
Kontakt:

Post autor: Rowerek »

Ostatnio wymieniałem górne łożyska w podobnym stinkaczu i koszt jednego to 6 zeta. Skoro te dało się dokupić jako zwykłe łożyska przemysłowe to myślę że te dolne też będą jakieś standardowe.
ODPOWIEDZ