Rama z poziomymi hakami + hak przezutki + iscg?

adas651
Kontakt:

Rama z poziomymi hakami + hak przezutki + iscg?

Post autor: adas651 »

Chce kupic nową rame, na codzien jezdze w lekkim streecie/dircie lubie tez wyjechac w las , chciałbym kupic rame którą mógłbym na codzien uzywac na singlespeedzie a jak jade w cieższy teren to przezutka+napinacz
mam czas zeby w tym grzebac wiec spoko

znalazłem rame Two6Player 2008 wydaje sie byc dobra
na allegro obecnie jest wersja 2009 i Czy mozna do niej wsadzic hak?

Jakie są jeszcze ramy w takiej opcji?
Zawsze jest jakies rozwiązanie..
Jesli nie mozesz go znalesc pozostaje młotek.
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

wiesz bedzie Ci ciezko pogodzic street/dirt i jazde w lesie... gdyz w ramce z pionowymi hakami jest ciezko zamontowac ss (trzeba uzywac napinaczy)... rama z poziomymi bylaby dobra ale jakbys kupil sobie piaste i przerzutke np starego sainta ktore sa mocowane do osi piasty dzieki czemu moglbys zamontowac sobie bez wiekszych problemow przerzutke. A do ss inne kolo i jazda. Bo jakbys nie wiedzial/nie pamietal to do piasty ss nie zalozysz kasety i odwrotnie. WIec czeka Cie zakup 2 kol bo raczej piast bys nie przeplatal co chwila :roll: wiec albo w jedna albo w druga musisz sie zdecydowac. Two6Player jest fajna ramka ale nie jest dedykowana do ss czyli bys musial kombinowac z patentem saint
Demo 8 2010 BoXXer Race
pentel
Kontakt:

Post autor: pentel »

Zawsze można użyć reduktora ze zwykłej piasty na ss. Sam taki mam i jest dobrze. :P
mrutbdg nie wiem dlaczego uważasz, że Two6Player nie jest pod ss. Mój kolega na tym śmiga, i nic jeszcze się nie rozleciało a ma zwykłego novateca.
mrutbdg
Kontakt:

mowie wlasnie ze jest pod ss a nie pod przerzutke ;)
Demo 8 2010 BoXXer Race
darkwarrior05
Kontakt:

Post autor: darkwarrior05 »

Polecam bitcha 08 znajdziesz w niej wszystko czego szukasz
http://allegro.pl/item697244040_rama_ns ... zedaz.html
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

darkwarrior05 pisze:Polecam bitcha 08 znajdziesz w niej wszystko czego szukasz
ISCG nie ma :) Geo faktycznie bardzo uniwersalne. Starsze Bitche mają wszystko ale znowu geo nie bardzo. Dłuższy tył i to sporo. W najlepszym ustawieniu mają 420mm a do streetu to tak kiepsko ale znowu w fr rower stabilniejszy. Można by je pogłębić jakby się uprzeć.
Two6Player też byłby dobry ale tylko 2008 bo 09 nie ma już wymiennych haków więc przerzutki raczej nie zamontujesz a i ISCG brak tylko znowuż geometria nie do przysłowiowego lasu.
Generalnie musisz iść kosztem czegoś bo idealnej ramy nie znajdziesz. Ja duża rozbieżność dyscyplin i za duże wymagania.
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

mrutbdg pisze:rama z poziomymi byłaby dobra ale jakbyś kopił sobie piastę i przerzutkę np starego sainta które są mocowane do osi piasty

może ktoś przybliżyć ten patent? Nie słyszałem o nim, a chcę zamontować przerzutkę, a hak do mojej ramy to koszt 70 zł. Są może jakieś podobne wynalazki?
kacperg2
Kontakt:

Post autor: kacperg2 »

Spank Smoke lub Romed Pelicancan
mrutbdg
Kontakt:

dragon44 wiem ze saint 08 byl na ten patent ale to oznacza piasta sainta + przerzutka sainta. O ile dobrze pamietam hone byl w ten sam sposob mocowany wiec nie wiem czy nie taniej jest wydac to 70zl na hak :)
Demo 8 2010 BoXXer Race
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

proponuje coś z DMRa. sprawdzone ramki z konkretną tradycją.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Kalashnikov
Kontakt:

Post autor: Kalashnikov »

Wszystko to znajdziesz w Fire Eye Spitfire, jest droższa od wyżej wymienionych ale z czystym sercem mogę Ci ją poleć.
http://kwiczol.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ