Strzelajace stery RF Diabolus, problem!

B_Barczul
Kontakt:

Strzelajace stery RF Diabolus, problem!

Post autor: B_Barczul »

Siemano, hohooo dawno tu nie bylem :)

Mam problem bo od jakiegos czasu (miesiac) Posiadam stery RF Diabolus, ktore zaczęly strzelac i to dosc powaznie... Rozebrałem, wyczyscilem, przesmarowalem, skrecilem. No ok nie slyszalem zadnych dzwiekow a po jednym dniu zaczely bardziej niz za pierwszymr azem... To jakas paranoja, stery za tyle hajsu juz sie sypia. No ale nie bede narzekac, ktos zna przyczyne takiego zjawiska i sposob na jego wyeliminowanie? Gdyby to pomoglo to mam Sante v10 w ktorej stery siedza od nowosci i boxxera z niska polka.

Mam nadzieje, ze jakis zacny mąz udzieli mi pomocy ;)
POZDRO!
Brring
Wujek_Ray
Kontakt:

Post autor: Wujek_Ray »

Może to robić amor.Ja kupiłem sobie nowe stery Tioga MX i amor Duro 2009.Po zamontowaniu całości oczywiście próba całego sprzętu.I co się okazuję: Np przy Bunny Hopie coś strzela i jest to denerwujące. Po wstępnym obadaniu całego problemu stwierdziłem że to jedynie muszą być luzy w sterach i wystarczy je jedynie dokręcić.Ale po takim zabiegu jest to samo.Rozebrałem wszystko jeszcze raz (tak jak ty) i złożyłem ale jest to samo czyli ciągle strzela.No ale nic.Pojeździłem trochę wróciłem i zabieram się za to od nowa. Oglądam wszystko od środka i jest wszystko sprawne. Miałem już wszystko montować i chwytam za rurę sterowną od amora(koło oczywiście już zakręcone do amora). I tak sobie zacząłem odbijać tym kołem trzymając oczywiście za rurę od amora i co się okazuję. Ten dziwny dzwięk dobiega z lewej lagi od amora.
Spróbuj tak u siebie zrobić i zobaczysz co jest, jak to nie pomoże to może masz luzy w piastach. :D
Powodzenia :D
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

A nie skrecales ich przypadkiem tak samo mocno jak sterow kulkowych?
B_Barczul
Kontakt:

Post autor: B_Barczul »

Przykrecam je dosc mocno, nie wiem czy to ma jakies znaczenie, byc moze. Nie wiem jak sie przykreca kulkowe, mialem je chyba 3 lata temu hehe Rozloze, wyczyszcze, nasmaruje i skrece ale lzej tym razem, moze podziala.

Ma ktos jeszcze jakies sugestie??
Brring
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

Bieżnie są oryginalne? Wszystko dobrze spasowane? Mi Dartmoory Mighty Barr trzaskały bo miałem źle spasowaną bieżnię.
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
ODPOWIEDZ