Boxxer, serwis - Motion Control

///Adamus
Kontakt:

Boxxer, serwis - Motion Control

Post autor: ///Adamus »

Serwisu ciąg dalszy, czyli pojawia się coraz więcej pytań...

Obrazek

Zastanawia mnie czy to normalne, że pokrętło Gate'a odstaje tak bardzo od pokrętła kompresji? Model boxxera to TEAM z 2007 roku. Nie pasuje mi też to, że uszczelka jest na wierzchu (zaraz pod pokrętłem gate'a) więc coś chyba jest nie tak oraz to, że regulując kompresję kręci się też gate i odwrotnie. Próbując się coś obeznać bardziej w temacie zauważyłem na zdjęciach innych boxxów, że pokrętło gate'a i kompresji prawie przylega do siebie.
Jeżeli faktycznie jest nie tak, to co zrobić żeby było tak jak powinno być?
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

pokrętło powinno bardzo dobrze do tego przylegać na pewno nie tak jak na tej focie i nie powinno tak odstawać.Ta uszczelka powinna być w środku.

///Adamus pisze:oraz to, że regulując kompresję kręci się też gate i odwrotnie
masz na mysli ze jak kręcisz pokrętłem kompresji to ci sie gate obraca i jak obracasz gate to ci sie kompresja obraca ? jesli tak to odrazu pisze ze tak nie powinno być kręcąc gate nie może sie obracac kompresja . Myśle ze masz źle to poskładane w środku wiec rozbierz i poszukaj porządnego manuala do boxxów podpatrz i złóż tak jak jest w manualu jesli to nie pomoże to dobry serwisant powinien dać sobie z tym rade:)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
///Adamus
Kontakt:

tak, obie regulacje kręcą się na raz. w takim razie szukam manuala, jak ktoś ma coś pod ręką to proszę dać znać, to samo jeżeli chodzi o praktyczne rady, z góry dzięki i pozdrawiam
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
///Adamus
Kontakt:

Pierwszy nie pomaga, bez drugiego to nawet nie złapałbym się za rozkręcanie boxxa :D Nikt nie miał takiego problemu? Wiem, że serwis pomoże jednak wolałbym to zrobić sam jak się da oczywiście.

Nie ma na to rady? Może zna ktoś serwisanta RS'a, który mógłby coś pomóc? :?
KuBuL
Kontakt:

Post autor: KuBuL »

przyłączam się do pytania poniewaz mam dokładnie to samo:( co z tym zrobic zeby to działało? POMOCY
>>>> Gravity Pszczyna <<<<
///Adamus
Kontakt:

Wracając do tematu..
Nie wiem jak w tym modelu boxxa ale pod pokrętłem kompresji (niebieskie pokrętło) nie ma uszczelki raczej powinna być, tak? A w sprawie problemu z gate'm chyba nic nie da się już zrobić. Według mnie bardziej motiona rozebrać się już nie da :? może kiedyś serwis odwiedzę :)
Ostatnie pytanie. Czy wewnątrz motion control'a powinno coś być w środku? Chodzi mi o wnętrze tego czarnego plastiku na tej długości gdzie są otwory, u mnie jest tylko ośka widoczna. W pozostałej częśc bez otworówi są dwa elementy: pierwszy, którego odkręca się małą śrubką na ściance tłumika oraz druga, którą można odkręcić tylko nasadowym kluczem 13mm wewnątrz tłumika, nie brakuje czegoś?
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Odświeżam.
Mam problem z pokrętłem MC w swoim domainie. Jak go kupiłem rok temu (używke) to chodziło dosyć ciężko, ale znośnie tzn. jedną dłonią mogłem normalnie regulować.
Słyszałem, że podobno ten typ tak ma. Prawda to? :)
Teraz niestety muszę używać dwóch dłoni i użyć do tego naprawdę dużo siły.
Miał ktoś taki problem?
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

mysticarmam taki sam problem w totemie solo air
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Nikt nic nie poradzi?
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
ODPOWIEDZ