Cannondale Gemini DH - opinie

czikita
Kontakt:

Cannondale Gemini DH - opinie

Post autor: czikita »

Tak jak w temacie - z krotkiej rury :D
kto mial stycznosc z ta rama ? i jakie opinie :)
pytam sie gdyz szukam czegos pod totem'a 180mm i jak najtaniej
link do aukcji :
http://www.allegro.pl/item733585350_can ... ni_dh.html

Posze wybaczyc, ze tak krotko ale pisze z kompa dziewczny.
RoMio*Dh
Kontakt:

Post autor: RoMio*Dh »

Wiec tak
Kupiłem rame używaną w stanie bardzo dobrym. Z damperem Swinger 6-way. W wersji z pływającym zaciskiem hamulca. W rozmiarze L.
Co do jazdy:
Rama raczej długa, stabilna na szybkich trasach, na technicznych ciasnych raczej zbyt mało skrętna.
Jak chodzi o prace, nie wiem jak z innym damperem, z tym bardzo bardzo zamulona.
Wybierała tylko mocne strzały.
Wizualnie troche jak rama cross country z racji tego że jest bardzo wysoka rura podsiodłowa.
Jak chodzi o wytrzymałość - jednozawias o małych łożyskach przez co łapała ogromne luzy. Kupiłem japońskie łożyska maszynowe za 120 zł 2 sztuki i juz po miesiacu wychylenie wachacza na boki dochodzilo do paru cm.
Pływakowe mocowanie hamulca to pomyłka. Bardzo szybko robią sie potężne luzy i popuszcza sie śruba. W efekcie zahamowane koło rusza sie znów po pare cm w przód i tył.
Na koniec w wierchomli na szybkościowej hopie przed metą urwała sie główka w efekcie czego nie bedąc niczego świadomy miałem wstrząs mózgu i nie wiedzialem totalnie co sie dzieje.

Podsumowójąc - nie polecam , nie sugeruj sie tym ze Cedric Gracia na niej jeździł.
Lepiej troszke dolożyc i nie miec masy problemów.
Rama nawet nie wyglada fajnie :)
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

RoMio*Dh a masz jeszcze wraki tej ramki ?? jak tak to napisz do mnie na gg 6766067
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
ODPOWIEDZ