Witam, chciałem się dowiedzieć czy kąty w ns surge z amorkiem 160mm spasują do dh?
wiem że "do dh to nie ta rama" etc., ale na fulla kasy brak, a na ht zawsze technikę podćwiczyć warto
Tak idealnie spasują do tej ramki i w dh da rade. Mam surge'a z z150 i jest elegancko
Wrzuć sobie grube oponki z podwójną ścianką, na niskim ciśneiniu i na sztywniaku też da sie dobrze pośmigać w dh.
Surge nie należy do krótkich ram. Ja mam ten mniejszy rozmiar bodajże M i jest ok, a mam 185cm wzrostu. Wcześniej jeździłem na street fighterze i uderzałem kolanami o kiere, przy surge ten problem zniknął. Weź oczywiście ten mniejszy rozmiar bo z tego co wiem różnica przy rozmiarach jest tylko w długości rury podsiodłowej, a ona im jest krótsza tym lepsza. Pozdro.
Mam jakieś 190cm wzrostu, na codzień jeżdżę na bh M ale kolega ma surge'a, ten najmniejszy rozmiar. Często zamienialiśmy się na rowery i potrafiłem pół dnia zjeździć na sztywniaku i ten rozmiar był dla mnie jak najbardziej odpowiedni. Jego rower był na 26" calowych kołach i z 66rc 150mm.
To zależy jaki masz suport. Jeśli szerokość możesz regulować podkładkami pod miską (68/73) to tylko podkładki wywalisz i git a jeśli nie to wypadało by zmienić suport. Korby nie trzeba wymieniać.