Jaka Różnica Boxxer team-Boxxer race?

Wool14
Kontakt:

Jaka Różnica Boxxer team-Boxxer race?

Post autor: Wool14 »

Witam chciałem dziś zapytać jaka różnica w tych dwóch amorach?Może wytrzymalość,praca czy coś?
drMadej
Kontakt:

Post autor: drMadej »

Jeśli chodzi o modele od 06-09 to różnica polega tylko i wyłącznie na braku regulacji gate'a(czyli chyba wolnej kompresji, rs nazywa to: internal Black Box shim stack) w race'ie no i oczywiście kolor goleni , pozatym wszytko identyczne.W modelu na 2010 to różnica jest chyba znacznie większa(całkiem inne tłumiki ) ale nie miałem przyjemności z tymi widelcami.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

drMadej, kolor nie zawsze, mam na stanie prawie nowego race'a 2008 i ma oryginalne golenie jak team 2008, umie to ktoś wyjaśnić? BTW - jakby ktoś chciał, to pw ;)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Las3k_91 Ldz W RSach czasami tak jest sytuacja dość często występowała w Argylach gdzie kolor miętowy był zarezerwowany dla 409, biały 318 a czarny dla 302 a często można było spotkać najróżniejsze kombinacje :)
Co do info o amorach odsyłam na stronę Harfy bądź kto ambitniejszy to na stronę Srama niech z angielskim się zmierzy ;)
ReplaY
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

RS Boxxer Race w wersji OEM występuje w każdym Boxxerowym kolorze - widać to na etapie składania zamówienia do fabryki. Stąd na rynku czerwone, białe, czarne i szare Race'y. Nie liczę tutaj zamówień specjalnych, bo i takie myki są możliwe (jak np. wideł do Sunday'a swego czasu). Resztę drMadej omówił, więc to by było na tyle :)
www.foesracing.com
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

Team (06-09) ma regulacje Floodgate i cos, co sie nazywa Black Box Speed Stack, a znajduje sie to w tlumiku. Floodgate i BBSS to NIE TO SAMO! (jak napisal drMadej).
Wiele osob, w tym conajmniej paru racerow, uwaza, ze Speed Stack bardziej szkodzi, niz pomaga. Ja rowniez wole prace Boxxera bez Speed Stacka ;).

W Race da sie wewnetrznie regulowac Floodgate (floodgate odpowiada za to, w ktorym momencie konczy sie LSC a zaczyna HSC), ale wymaga to troche pracy ;). Poza tym, Race nie ma owego Black Box Speed Stack.
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

quake pisze:
Team (06-09) ma regulacje Floodgate i cos, co sie nazywa Black Box Speed Stack, a znajduje sie to w tlumiku. Floodgate i BBSS to NIE TO SAMO! (jak napisal drMadej).
Wiele osob, w tym conajmniej paru racerow, uwaza, ze Speed Stack bardziej szkodzi, niz pomaga. Ja rowniez wole prace Boxxera bez Speed Stacka Wink.
dlatego w modelach 2010 zrezygnowano z gate i speed stacka.
Jaśko
Kontakt:

Post autor: Jaśko »

WG. mnie Race pracuje przyjemniej, a co nawet ważniejsze jest mniej awaryjny. Floodgate w boxxach to pomyłka.
ODPOWIEDZ