Kona Stab Deluxe czy Trek Session 77
Kona Stab Deluxe czy Trek Session 77
Witam. Nowy sezon chcialbym rozpoczac z nowa ramka. I tu pojawia sie pytanie, co wybrac? Kone Stab Deluxe czy Treka. Co byscie radzili mi wybrac. Moj budzet nie jest spory bo rame chcialbym kupic do 2tys. Z gory dziekuje za rady.
-
- Kontakt:
oba systemy nie sa "cudowne" gdyz od wielu wielu lat sa dobrze znane i stosowane bez wiekszych zmian.System to 4 zawias bez ogniwa horsta(punkt obrotu jest nad piasta a nie przed).Kona bedzie miala ta roznice ze dluzsyz damper wiec mniejsze przelozenie chociaz niewiem ile ma trek a jedyna i glowna roznica to Dope ktory powoduje ze podczas hamowania nie usztywnia ci zawieszenie co niestety bedzie sie dzialo w treku.Ale jest tak jak mowisz FR to az takiego znczenia to chyba nie ma:)
[url]http://www.CkBikeShop.pl/[/url]
[url]http://www.tnij.org/tuhallegro/[/url]
Serwis Dhx'ow
[url]http://www.tnij.org/tuhallegro/[/url]
Serwis Dhx'ow
Zawieszenie maestro jest do racingu.. takie jest moje zdanie, tak samo z treckiem jest lepszy do FR bo ma lepsze geo i dwa mniej buja przy pedałowaniu co w FR jest warzne bo trzeba dokręcać na krótkich odcinkach, z kolei Kona, stab to jest połykacz dołów myślę że on sie nadaje raczej na redbulla gdzie raczej sie nie kręci. Jeśli chodzi o wytrzymałość to kona daje dorzywotnią gwarancje na rame. Tak więc jak skaczesz z urwisk i lecisz na złamanie karku to Stab jak jedziesz po trasie gdzie no są gapy dropy drewniane naturalne więcej lotu niż skrętu to chyba trek. Acz kolwiek stab wydaje sie pancerniejszy.
Moje zdanie. :]
Moje zdanie. :]
Kramon leze chory i ledwo widze na oczy ale i tak ogarniem, ze nie wiesz o czym mówisz. Bardzo. To czy dany patent zawieszenia (maestro, delta, dw, vpp) pracuje w okreslony sposób zalezy bardzo od tego jak wymysla to sobie projektanci do danego bika. Patenty sa okreslane na tyle szeroko by 1 zawieszenie nadawało sie na cała linie. Uwazasz, ze mastro jest do racingu i to w sessionie bedzie mniej bujac? Powiedz to ludziom co jezdza xc/am/en ze maja ramy z zawieszeniem do dh i powinni sie na kone przesiasc bo lepije pedałuje...
Szczerze to z jednym zdaniem w twoim poscie sie zgodzic nie moge. Dope w stabie potrafil sie luzowac, starsze modele miały dzika geo, nowsze maja geo stricte do dh kiedy trek to dobry wół na dropy ale wolalbym faitha, który przy podobnej wytrzymałosci po prostu wiekszy komfort jazdy dzieki "racingowemu" zawieszeniu oferuje.
btw. Poprawiasz sie ale prosze cie nie wypowiadaj sie zanim sie nie zastanowisz, tak pożadnie, nie na kibelku podczas porannej kupki. Albo chociaz poczytaj, to na prawde nie boli.
Szczerze to z jednym zdaniem w twoim poscie sie zgodzic nie moge. Dope w stabie potrafil sie luzowac, starsze modele miały dzika geo, nowsze maja geo stricte do dh kiedy trek to dobry wół na dropy ale wolalbym faitha, który przy podobnej wytrzymałosci po prostu wiekszy komfort jazdy dzieki "racingowemu" zawieszeniu oferuje.
btw. Poprawiasz sie ale prosze cie nie wypowiadaj sie zanim sie nie zastanowisz, tak pożadnie, nie na kibelku podczas porannej kupki. Albo chociaz poczytaj, to na prawde nie boli.
Spaced
Maestro i VPP jest drogie, typ chce kone albo trecka, treck jest do FR kona do DH. Proste. Chyba
slawkow68
brakowało mi tego.
chciałeś powiedzieć na trecka? czy źle mnie zrozumiałeś?Powiedz to ludziom co jezdza xc/am/en ze maja ramy z zawieszeniem do dh i powinni sie na kone przesiasc bo lepije pedałuje...
Maestro i VPP jest drogie, typ chce kone albo trecka, treck jest do FR kona do DH. Proste. Chyba

slawkow68
brakowało mi tego.
Kramon sugerowałes, ze faith do fr sie nie nadaje bo ma zawieszenie maestro, które jest do dh (i sugerowałes, ze trek lepiej pedałuje jakby w racingu to wazne nie było).
A do tego nie kupujesz patentu na rame tylko rame, a faitha mozna miec w budżecie do koło 2tysi, jest to rama do fr, sprawdzona, ogarnia.
A do tego nie kupujesz patentu na rame tylko rame, a faitha mozna miec w budżecie do koło 2tysi, jest to rama do fr, sprawdzona, ogarnia.