Tak sobie myslac dzisiaj - czy wyjmujac uturna z domaina 318 uzyskam 180mm ? oczywiscie bez niego ;) ?
Gdyz jak spojrzalem do dostepnych schematow na necie - wyglada mi to na mozliwe - chociaz sie moge mylic , gdyz malo przy amorkach grzebalem.
Jak to ma sie w praktyce?
Domain 318 uturn 160mm na 180mm
Domaina masz coli - wersja bez regulacji skoku, i u-turn - z regulacją skoku. Możesz zmienić uturna na 135-180 poprzez dotoczenie pewnej tulejki - odkręć dolne golenie i zobacz na 'szpilki' które wystają - te do których wkręcasz śruby od dołu. Jedna tulejka ma mieć 20mm długości, po jednej stronie gwint, po drugiej otwór z gwintem, a średnicę taką jak szpilka. Czuli po prostu robisz jej przedłużenie. Druga tulejka w zasadzie to samo, tyle że musi być pusta w środku, by działała regulacja. Nie próbowałem nigdy tego sposobu, na bank da się tak zrobić, bo czemu by nie, ale jak to będzie wyglądało w praktyce - nie wiem. No chyba że możesz zamienić na coila - kupić 'szpilkę' do goleni ze sprężyną, sprężynę i korek w harfie.
-
- Kontakt:
psycho144 pisze:Tak sobie myslac dzisiaj - czy wyjmujac uturna z domaina 318 uzyskam 180mm ? oczywiscie bez niego?
Gdyz jak spojrzalem do dostepnych schematow na necie - wyglada mi to na mozliwe

Popatrz jeszcze raz na te schematy, tylko skup się

fabryka wypuszczała modele
u-turn 115mm - 160mm i coil 180mm
Czyli wywalasz sprężynę u-turn z całym szpejem. Musisz zaopatrzyć się w sprężynę, szpilkę / tłumik / szaszłyk (czy jak to tam zwą) i korek / dekiel do wersji coil.
Peace