Problem z Hayes Nine
Problem z Hayes Nine
Siemka wszystkim.
Mam problem z moimi hayesami, przy zbiorniczku przy klamce mam wyciek plynu, co z tym zrobic.?!
Czy jezeli sie zalalo klocki to mozna to wyczyscic benzyna ekstrakcyjna.!? Czy trzeba w ludwika i do piekarnika.?
Mam problem z moimi hayesami, przy zbiorniczku przy klamce mam wyciek plynu, co z tym zrobic.?!
Czy jezeli sie zalalo klocki to mozna to wyczyscic benzyna ekstrakcyjna.!? Czy trzeba w ludwika i do piekarnika.?
-
- Kontakt:
Jezeli cieknie przy zbiorniczku to mozliwe ze jest uszkodzony oring badz ten bolczyk blokujacy nie jest wcisniety do konca trudno powiedziec, a wogole to samo sie tak zaczelo dziac czy probowales odpowietrzac moze :>
Jezeli klocki zalales mozesz przemyc je jakims odtluszczaczem do tarcz badz podpiec na gazie a nastepnie wyczyscic papierem sciernym wierzchnia warstwe moze cos to pomoze ...
Jezeli klocki zalales mozesz przemyc je jakims odtluszczaczem do tarcz badz podpiec na gazie a nastepnie wyczyscic papierem sciernym wierzchnia warstwe moze cos to pomoze ...
www.CkBikeShop.pl
-
- Kontakt:
Mam podobny problem ze swoimi.
Wczoraj wszystko skręciłem, zalałem
Klocki wypiekłem tarcze też. Papierem ściernym trochę pojechałem..
Dziś zakładam no i niby hamuje.. ale do pewnego momentu blokuje kolo. Tak do połowy skoku klamki. Dalej nacisnę i hamulec puszcza a koło się kręci.. Co jest znów nie tak.? Przy zalewaniu całe powietrze wyleciało, żadnego bąbelka nie było..
Wczoraj wszystko skręciłem, zalałem
Klocki wypiekłem tarcze też. Papierem ściernym trochę pojechałem..
Dziś zakładam no i niby hamuje.. ale do pewnego momentu blokuje kolo. Tak do połowy skoku klamki. Dalej nacisnę i hamulec puszcza a koło się kręci.. Co jest znów nie tak.? Przy zalewaniu całe powietrze wyleciało, żadnego bąbelka nie było..
nigdy nie masz pewności, że jest całkowicie odpowietrzony jeżeli robisz sobie po swojemu. najlepiej używac zestawu do odpowietrzania i wtedy wszystko przebiega błyskawicznie. w avidach odpowietrzenie i zalanie trwa 5 minut z zegarkiem w ręku, bez rozkręcania zbiorniczków itp.. jeżeli masz trochę gotówki, to wystaw go na allegro najlepiej. oczywiście sprawę można wyleczyc, ale wiąże się to z jakimś tam wkładem finansowym.
Odnawiam temat..
Dziś jadę sobie spokojnie na rowerze. Lekko przyhamowałem..a tu klamka wyszła poza swój skok.. Przyglądam się bardziej widzę że wpadła z tłoka..Płyn powoli wylatuje.. no to ku** ładnie ;|
Jeżdżę już na tym z dobry miesiąc.. więc jeżeli coś by było źle złożone to powinno to pokazać się na samym początku a nie teraz..
Czy komuś się to wydarzyło.? Czy to może być mój błąd przy składaniu czy wyrzucić ten hamulec do kosza.. Zaczynam już załamywać ręce i mieć lęk do jazdy bo jak będzie potrzebny a znów tak się zrobi to może być dość nieciekawie..
Dziś jadę sobie spokojnie na rowerze. Lekko przyhamowałem..a tu klamka wyszła poza swój skok.. Przyglądam się bardziej widzę że wpadła z tłoka..Płyn powoli wylatuje.. no to ku** ładnie ;|
Jeżdżę już na tym z dobry miesiąc.. więc jeżeli coś by było źle złożone to powinno to pokazać się na samym początku a nie teraz..
Czy komuś się to wydarzyło.? Czy to może być mój błąd przy składaniu czy wyrzucić ten hamulec do kosza.. Zaczynam już załamywać ręce i mieć lęk do jazdy bo jak będzie potrzebny a znów tak się zrobi to może być dość nieciekawie..
-
- Kontakt:
blackdemon Teraz się zastanawiam nad Shimano Slx i tego pokroju.. Ale miałem spokój z Hayesem więc przestałem się zastanawiać.
Poszukuję odpowiedzi na moje pytanie..
Poszukuję odpowiedzi na moje pytanie..