Sklep rowerowy

maros19
Kontakt:

Sklep rowerowy

Post autor: maros19 »

Witam
Mam takie małe pytanie do osób które pracowały, nadal pracują albo może do tych którzy sa właścicielami sklepu rowerowego:)

A wiec od początku:) otóż nosze się z zamiarem otwarcia takiego sklepiku z tym ze mam pytanie, a wiec przypuśćmy ze mam lokal mam trochę kasy zakładam działalność i otwieram:) ale wiadomo trzeba coś sprzedawać i teraz pytanie powiedzmy ze chciałbym sprzedawać rowery danej marki i czy porostu jadę do hurtowni i kupuje coś po czym sprzedaje to w sklepie z odpowiednia marżą czy podpisuje się jakąś umowę z danym producentem ( dystrybutorem )który dostarcza sprzęt i daje jakiś tam procent od sprzedanego bika? to w sumie takie pytanie tylko bo raczej odnosi się nie tylko do rowerów ale także do innych części typu hamulce itp itd jeśli ktoś mógłby udzielić odpowiedzi z gory dziękuje:)

pozdr
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

google --> dzialalnosc gospodarcza / jak otworzyc dzialalnosc gospodarcza, nastepny krok to poszepranie w sieci co moze zajac ci max 10 minut.

Nie widze cie jak otwierasz cokolwiek bo pytanie durne, sprzet bierzesz od dystrybutora, lub sciagasz (w zaleznosci od sprzetu roznie z oplacalnoscia)

Poszukaj, poczytaj, zorientuj sie a pozniej pytaj.

Poza tym na taki "sklepik" trzeba miec mysle spokojnie >100 tys, im wiecej tym lepiej, chyba ze chcesz miec maly asortyment, wysokie ceny i rowery dla szarakow.

Pozdro
KUPERnick
Kontakt:

Post autor: KUPERnick »

Dystrybutorzy czasem są w stanie dać towar z odroczonym terminem płatności, ale nie na początku. Musisz u nich wyrobić sobie dobrą opinię poprzez terminowe płacenie i potem możesz próbować brać towar "na zeszyt";)
http://www.maxxoponyrowerowe.pl
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

nie obraz sie,ale skoro zadajesz tak podstawowe pytania to sie za to nei bierz-bo tylko przepierdolisz kase.a tej na start potrzeba duzo (rzad wielkosci: 5zer).chyba ze masz mega,mega,mega znajomosci z dystrybutorami.w co watpie ;].
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
mike007
Kontakt:

Post autor: mike007 »

Jeśli nie masz pomysłu jak przekonać ludzi, żeby kupowali u Ciebie a nie u istniejących sklepów to będziesz miał bardzo ciężko.

Mając dobry pomysł wszystko się da zrobić.

Znam sklep :), który zaczął działać mając 2000zł a teraz mu idzie całkiem nieźle :)

Ale zapomniałem dodać, że to nie te czasy. Teraz sklepów jest masa no i kolega wyżej ma racje bez 5 zer ciężko coś zdziałać.
ODPOWIEDZ