Trek Session 10 - opinie
Trek Session 10 - opinie
Witam. Chcialbym sie dowiedziec wszystkiego na tema wyzej wymienionej ramki. Jakie sa jej plusy i minusy? I jaka jest jej waga?
Z tego co się orientowałem ta tak:
plusy:
+ praca zawieszenia
+ geometria
+ wytrzymałość
+ uniwersalność(możesz śmigać w dh czy fr bez żadnych obaw)
+ nie wali po korbach (system CTE)
+ skok (dla nie których to może być minus ale mi jak najbardziej odpowiada)
+ niepowtarzalny design
minusy:
- waga ( ok. 6300g z damperem,ale jak masz kasę to 18 kg to realny wynik)
- jest to jedno zawias i występuje problem usztywniania się zawieszenia podczas hamowania, ale podobno mocno tego nie czuć.
Podkreślam że nie posiadam, i nie posiadałem nigdy tej ramy a wszystkie te informacje posiadam od ludzi którzy tą ramę posiadają/posiadali. Wszystkie wypytane przeze mnie osoby bardzo chwaliły i miło wspominały tą ramę. Sam bardzo mocno zastanawiam się nad tą ramą jako pierwszego full'a jednak bardzo mnie martwi sprawa wagi. Bo nie wiem czy kupić ramę pokroju norco dh team lub f 44 czy właśnie sessiona. Offtopując- myslicie że za ok.7k zł dało by rade złożyć rower na s10 w granicach 19kg? Czy lepiej by brać coś lżejszego?
plusy:
+ praca zawieszenia
+ geometria
+ wytrzymałość
+ uniwersalność(możesz śmigać w dh czy fr bez żadnych obaw)
+ nie wali po korbach (system CTE)
+ skok (dla nie których to może być minus ale mi jak najbardziej odpowiada)
+ niepowtarzalny design
minusy:
- waga ( ok. 6300g z damperem,ale jak masz kasę to 18 kg to realny wynik)
- jest to jedno zawias i występuje problem usztywniania się zawieszenia podczas hamowania, ale podobno mocno tego nie czuć.
Podkreślam że nie posiadam, i nie posiadałem nigdy tej ramy a wszystkie te informacje posiadam od ludzi którzy tą ramę posiadają/posiadali. Wszystkie wypytane przeze mnie osoby bardzo chwaliły i miło wspominały tą ramę. Sam bardzo mocno zastanawiam się nad tą ramą jako pierwszego full'a jednak bardzo mnie martwi sprawa wagi. Bo nie wiem czy kupić ramę pokroju norco dh team lub f 44 czy właśnie sessiona. Offtopując- myslicie że za ok.7k zł dało by rade złożyć rower na s10 w granicach 19kg? Czy lepiej by brać coś lżejszego?
SIEMA MELON!
-
- Kontakt:
groochas Wyraźnie podkreśliłem w moim poście, że nigdy nie miałem tej ramy, prace dałem w plusach bo 99% osób z którymi rozmawiałem na ten temat chwaliło prace sessiona 10. Poza tym, to też jest kwestia gustu. Z chęcią przejechał bym się na tej ramce i ocenił ją według moich własnych odczuć ale niestety nie mam okazji.
SIEMA MELON!