Zbroja 661 Evo / Rękawiczki 661 Evo

mat13por
Kontakt:

Zbroja 661 Evo / Rękawiczki 661 Evo

Post autor: mat13por »

Muszę kupić pierwszą zbroje. Chce kupić coś porządnego i na dłuższy czas.
Rozmiar to indywidualna sprawa więc ją akurat pomijam.

Interesuje mnie ta zbroja 661 Evo. Ma te cudowne pianki eva. Jak ona chroni? Jak z wentylacją? Mogę ją mieć po swoich zniżkach za równe 500zł, ale czy warto?

Druga sprawa:

Moje rękawiczki domagają się wymiany bo szycie już ich mi się zbrzydło.

Jak wam się jezdzi w 661 Evo ?

Interesuje mnie tylko 661 bo mam konkretne zniżki :)
Robsondh
Kontakt:

Post autor: Robsondh »

Jestem posiadaczem tej zbroi od dłuższego czasu. 661 Evo jest naprawdę warta uwagi, jest znacznie lżejsza od Pressure Suit Pro i moim zdaniem o wiele wygodniejsza. Idealnie dopasowuje się do ciała, niestety nie miałem okazji sprawdzić przewiewności, ale jak dotychczas nie mam co do tego zastrzeżeń. Zbroja jest naprawdę wygodna :)

Ochrona, ciężko stwierdzić, gdyż nie miałem poważniejszych dzwonów, ale było kilka upadków i zbroja spisała się na medal :D Moim zdaniem naprawdę warto, polecam :wink:
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

zbroi nawet nie widziałem ale mam ochraniacze kolan evo, są bardzo komfortowe, kolano nie poci się tak bardzo jak w ochraniaczach z panelami, a ochrona jest świetna, miałem sporo gleb uderzając kolanem i nic nie czułem, natomiast w 661 race lite uderzenia odczuwałem
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

mat13porpewien jestes , ze nie lepiej kupic tanszego pressure suit'a (nie pro) z dluzszym zolwiem , ktory tez jest bardzo wygodny ? To serio sie przydaje ... Moze i jest brzydsza , ale lepiej chroni . Na gore i tak wrzucisz dżerzeja .
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Ja wypowiem sie jedynie w kwestii rozmiaru- to jest najwazniejsze. Najlepiej jedz do duzego sklepu i przymierz 2-3 modle. Jesli zbroja bedzie lezala idealnie, wtedy bedzie chronila najlepiej.

Mialem 661 Presure Suit i uwazam ze to podstawowy lecz bardzo dobry sprzet. 2 lata jazdy z kilkoma na prawde mocnymi momentami wykorzystania zbroi i spisala sie na medal
http://www.endura.pl
mat13por
Kontakt:

troyo dłuższy żółw mi strasznie przeszkadzał, bo miałem pożyczoną Dainese Gladiator Evo.

http://bikeaddiction.es/catalog/images/ ... 5B1%5D.jpg
Robsondh
Kontakt:

Prawdę mówiąc, żółw jest krótki, ale idealnie zabezpiecza cały kręgosłup.

Przed kupnem Evo przymierzałem wiele innych zbroi, między innymi IXS Battle Jacket, czyli jeden z najwyższych modeli, Fox Launch i żadna nie była tak wygodna, jak 661. Wiadomo, że najlepiej jest przymierzyć zbroję przed kupnem, bo każdy ma inną budowę.

Według mnie, jeśli ma opcje kupienia tej zbroi taniej, czyli za te 500zł to nie warto kupować niższych modeli.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Zbroja Evo nie ma nic wspólnego z ochraniaczami serii Evo w których zastosowano d3o, tak jakby co ;)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Mam od pół roku rękawiczki Evo z d3o. Jeździ się bardzo fajnie, są wygodne i przewiewne. Mają tylko jeden minus, od wewnątrz są zrobione z jasnej skóry, która szybko się brudzi, ale też łatwo pierze ;)

Pozdro
Robsondh
Kontakt:

nopainnogame Ma racje, faktycznie zbroja nie posiada systemu d3o, ale to nie znaczy, że użyte ochraniacze są gorsze.

Wykonane są z bliżej nieokreślonego mi materiału, przypominającego mocno zbitą piankę, przez co są znacznie lżejsze i lepiej dopasowują się do ciała :) Ochraniacze te w porównaniu do zwykłych plastików pochłaniają energię uderzenia w jakiejś tam części, a ochrona, jaką zapewniają jest naprawdę na wysokim poziomie :D
mat13por
Kontakt:

W takim razie wybór zapadł ;)

dzięki.
ODPOWIEDZ