Muscle car z niemiec??
Muscle car z niemiec??
witam mam takie pytanie może sie ktos orientuje jak jest z akcyzą na takie pojazdy typu 6.0l stare roczniki jakie stawki itp.
co i jak mile widziane
jaram sie taka fura juz od paru lat ale dopiero teraz powoli moge myslec o kupnie takiego pojazdu, z tego co wiem i widze to w DE nie sa one aż takie drogie ale jak maja ma dowalic akcyze niewiadomo jaka to ja dziekuje.
znalazłem to ale dalej i wieksze pojemnosci no i oczywiscie te roczniki to nic nie wiadomo
czy to sie tyczy furek od 2litrów do np 7.0 ??
- dla samochodów napędzanych silnikiem o pojemności pow. 2 litrów
Wiek pojazdu Stawka podatku
Samochody roczne i dwuletnie 13,6%
(Rok produkcji (2003 i 2004)
Samochody trzyletnie 25,6%
Samochody czteroletnie 37,6%
Samochody pięcioletnie 49,6%
Samochody sześcioletnie 61,6%
Samochody siedmioletnie 65,0% ??????????????????????????????????????
co i jak mile widziane
jaram sie taka fura juz od paru lat ale dopiero teraz powoli moge myslec o kupnie takiego pojazdu, z tego co wiem i widze to w DE nie sa one aż takie drogie ale jak maja ma dowalic akcyze niewiadomo jaka to ja dziekuje.
znalazłem to ale dalej i wieksze pojemnosci no i oczywiscie te roczniki to nic nie wiadomo
czy to sie tyczy furek od 2litrów do np 7.0 ??
- dla samochodów napędzanych silnikiem o pojemności pow. 2 litrów
Wiek pojazdu Stawka podatku
Samochody roczne i dwuletnie 13,6%
(Rok produkcji (2003 i 2004)
Samochody trzyletnie 25,6%
Samochody czteroletnie 37,6%
Samochody pięcioletnie 49,6%
Samochody sześcioletnie 61,6%
Samochody siedmioletnie 65,0% ??????????????????????????????????????
Generalnie masz jakby wlasnie 2 stopnie wysokosci akcyzy, ponizej 2l pojemnosci i powyzej. Jakis czas temu jak szukalem informacji tez o sciagnieciu auta, ludzie pisali o tym, ze ten podatek akcyzowy jest niezgodny z prawem UE i niedlugo maja go zniesc. Wszystko zalezy ile to 'niedlugo' ma trwac, o ile juz go nie zniesli.
Zreszta z tego co widze to stawki masz na rok 2006.
Poszperalem w google i znalazlem http://motofinanse.pl/import-samochodow, nie wiem jak wyglada sprawa z aktualnoscia tego.
Do tego oczywiscie wiadomo, ze auto mozna 'kupic' za 300€, a nie 5000€, mam tu na mysli kwote na umowie, chociaz z tym tez nie mozna przeginac (jakis czas temu kumpel 'kupil' auto za 50€
)
Zreszta z tego co widze to stawki masz na rok 2006.
Poszperalem w google i znalazlem http://motofinanse.pl/import-samochodow, nie wiem jak wyglada sprawa z aktualnoscia tego.
Do tego oczywiscie wiadomo, ze auto mozna 'kupic' za 300€, a nie 5000€, mam tu na mysli kwote na umowie, chociaz z tym tez nie mozna przeginac (jakis czas temu kumpel 'kupil' auto za 50€

Bike [url]http://skroc.pl/norco[/url]
PinkBike [url]http://skroc.pl/pb[/url]
PinkBike [url]http://skroc.pl/pb[/url]
BIG_boy patrzac po pojemnosci celujesz w fury zabytkowe,a sprowadzanie takowych rzadzi sie wlasnymi prawami-nie maja tu zastosowania "codzienne" przepisy dot. sprowadzania pojazdow.
nie wiem jak jest z obrotem pojazdami zabytkowymi wewnatrz unii,najprosciej bedzie jak zapytasz sie w PZMocie.
nie wiem jak jest z obrotem pojazdami zabytkowymi wewnatrz unii,najprosciej bedzie jak zapytasz sie w PZMocie.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
yasiuuu, sama akcyza nie byla problemem i jej za bardzo ludzie nie kwestionowali. Problem byl taki (i jest dalej jak slusznie zauwazyles), ze od zaplaconej akcyzy i tak trzeba bylo zaplacic podatek (czyli oplaty + cla + pierdoly + akcyza i podatek liczony od sumy). No i tutaj juz jest podatek od podatku. Jak to przeszlo w Trybunale to nie wiem 

BIG_boyJeśli przerasta Cie te kilka procent akcyzy, to mam głupie wrażenie, że nie będzie Cie stać na opłacenie ubezpieczenia i nakarmienie silnika, przepraszam, jeśli się mylę lub jestem bezczelny
Swoją drogą nie wszystkie pojazdy powyżej 25 lat są pojazdami zabytkowymi, więc stary samochód można sprowadzić też na zwykłych zasadach, ale radziłbym się spieszyć, bo jak zaraz dowala podatek od wieku, to wszyscy zaczniemy jeździć nowymi pandami 1.0 z instalacja gazową

Swoją drogą nie wszystkie pojazdy powyżej 25 lat są pojazdami zabytkowymi, więc stary samochód można sprowadzić też na zwykłych zasadach, ale radziłbym się spieszyć, bo jak zaraz dowala podatek od wieku, to wszyscy zaczniemy jeździć nowymi pandami 1.0 z instalacja gazową

HiPhO nie pisze ze mnie nie stać , chociaż nie powiem troszke to kosztuje i własnie chce sie dowiedziec dokładnie ILE??
a poza tym taką fura to nie wiem czy sobie zdajecie sprawe nie smiga/wozi sie po miescie jak taty corolla , weekendowe wypady jakieś jeziorko z przyjaciółmi .
taka furka to dodatkowa zabaweczka a ja poprostu kocham zabaweczki
A po pierwsze primo i najważniejsze MARZENIA trzeba spełniać mimo że mogą doprowadzić cie do bidy hehe..
a poza tym taką fura to nie wiem czy sobie zdajecie sprawe nie smiga/wozi sie po miescie jak taty corolla , weekendowe wypady jakieś jeziorko z przyjaciółmi .
taka furka to dodatkowa zabaweczka a ja poprostu kocham zabaweczki
A po pierwsze primo i najważniejsze MARZENIA trzeba spełniać mimo że mogą doprowadzić cie do bidy hehe..