Scott Voltage fr 20 i Voltage fr 30. Czym się różnią ?
Scott Voltage fr 20 i Voltage fr 30. Czym się różnią ?
Witam. Chciałbym zacząć przygodę z fr/dh, ale nie wiem co bardziej wole. Czytałem już parę tematów jaki rower wybrać i do czego. Udało mi się doczytać, że wspomnianą w temacie maszynkę można używać zarówno do dh jaki i fr i pozwoli początkującemu dokonać wyboru. Jednak rower występuje w 2 wersjach, fr 20 i fr 30. Czy ktoś mógłby mi przybliżyć czym one dokladnie się różnią i czy jedna jest lepsza od drugiej. Proszę uprzejme i życzliwe osoby o wypowiedzenie się. Pozdrawiam 

Jeszcze dodatkowo chyba ma lepszy damper (?). Rower szczerze polecam:D Tak na prawdę, raczej ktoś początkujący nie zauważy różnicy pomiędzy tymi dwoma modelami(jeśli mówię, źle to proszę poprawić). Lecz niestety jak kolega wyżej już wspomniał, ciężko z dostępnością. Ja musiałem się nieźle napocić, aby dorwać FR30. Podobnież do Polski zostały już sprowadzone ostatnie dwie sztuki, i więcej już nie będzie(słowa sprzedawcy ze Szczecina). Nie wiem jak z modelem wyższym, może sytuacja lepiej wygląda 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Na stronie Scotta masz przecież możliwość porównania modeli... Nie ma co się dziwić,że ich brakuje,bo są naprawdę tanie i sensownie złożone. W FR30 bym się nie pakował ze względu na słabe korby, brak osi 12mm, no i według mnie FR20 ma lepszy damperek. Cenowo jest mała różnica j jeśli jesteś początkujący to jej nie odczujesz,ale patrząc przyszłościowo to opłaca zainwestować w lepszy model. PS: choć FR30 wygląda lepiej 

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

a ja mam fr30 i jestem bardzo zadowolony
jak sobie na niego pierwszy raz wsiadłem i go troche poruchałem to stwierdziłęm ze to starszny SHIT i nie należy tego kupować.ale kupilem i jeżdże na nim i sprawia m to duzo frajdy.zeby polecieć z przykładem:np.. w jurgowie,bajka.generalnie to mój pierwszy full i wszystko co sie z tyłu rusza mnie od razu podnieca ale starałem się byc hm...obiektywny
no i ten kolor tez jest zajebisty(dla mnie)
to tyle
polecam
pzdr
jak sobie na niego pierwszy raz wsiadłem i go troche poruchałem to stwierdziłęm ze to starszny SHIT i nie należy tego kupować.ale kupilem i jeżdże na nim i sprawia m to duzo frajdy.zeby polecieć z przykładem:np.. w jurgowie,bajka.generalnie to mój pierwszy full i wszystko co sie z tyłu rusza mnie od razu podnieca ale starałem się byc hm...obiektywny
no i ten kolor tez jest zajebisty(dla mnie)
to tyle
polecam
pzdr
Znalazłem w Krakowie - jest rozmiar Long. I teraz mam pytanie - z tego co kiedyś czytałem to różnica pomiędzy Long a Short jest tylko w długości ramy (chyba coś ok. 20 cm). Czytałem, że rama Long będzie lepiej się sprawować przy zjazdach a Short bardziej przy trickach. Ponieważ nie robię tricków to chyba ten Long będzie ok.
Co sądzicie?
Pozdro,
M.
Co sądzicie?
Pozdro,
M.
-
- Kontakt:
<Notonic> ile cm??? sprawdź sobie na spokojnie na stronie 

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów