Zmiana z fulla na rame HT
Zmiana z fulla na rame HT
Cześć, Przyszła mnie taka myśl jak to jest przy przesiadce z fulla na sztywna ramę. Ponieważ moje umiejętności nie wykorzystują fulla do DH, za razem nie jeżdżę na wszystkie zawody i moje pytanie jest takie.Czy ciężki byłby powrót na sztywniaka z typowo racingowej ramy fs ? Z góry dziękuje za pomoc 

Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
Według mnie najlepsza opcja - nazbieranie i złożenie jakiegoś niedrogiego funbike'a na HT. Do zabawy w lesie itp. będzie a jeżeli się zachce wypadów w góry albo wogóle lasu itp. to na FS
Początki będą ciężkie. Ale po pewnym czasie bardzo ładnie można zacząć ogarniać. No i na początku nie będzie sie takim "pewnym" w czasie jazdy :P Przynajmniej ja tak czuje
Z tym że posiadam 2 rowery tak jak wyżej napisałem 

IgorCeKa Kolega (jeździ dość dobrze na fullu, 1st na solnym) jak czekał na nową ramę to jeździł jakiś czas na ht. Był 1 na zawodach w Limanowej z przewagą ok 40sekund i 4 w Jurgowie. Zawsze będzie czegoś brakować ale umysł jest już przyzwyczajony do jazdy po trudnej nawierzchni (na ht starasz się wybierać lajtowe linie) więc nie powinno być dużych problemów, a może i wyjdzie Ci to lepiej niż jazda na fullu (szybciej raczej nie będzie ale jeśli jeździsz na zawody to będą lepsze miejsca). Po jakimś czasie wrócisz na fulla i pewnie będzie Ci się jeździć szybciej niż poprzednio (na fullu).
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.