Zmiana z fulla na rame HT

IgorCeKa
Kontakt:

Zmiana z fulla na rame HT

Post autor: IgorCeKa »

Cześć, Przyszła mnie taka myśl jak to jest przy przesiadce z fulla na sztywna ramę. Ponieważ moje umiejętności nie wykorzystują fulla do DH, za razem nie jeżdżę na wszystkie zawody i moje pytanie jest takie.Czy ciężki byłby powrót na sztywniaka z typowo racingowej ramy fs ? Z góry dziękuje za pomoc :)
Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
dziqu
Kontakt:

Post autor: dziqu »

Na poczatku bedzie Ci bardzo czegos brakowac z tylu...
IgorCeKa
Kontakt:

No to jest pewne. A da się przyzwyczaić do tego czy już nie bardzo ?
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

Według mnie najlepsza opcja - nazbieranie i złożenie jakiegoś niedrogiego funbike'a na HT. Do zabawy w lesie itp. będzie a jeżeli się zachce wypadów w góry albo wogóle lasu itp. to na FS :) Początki będą ciężkie. Ale po pewnym czasie bardzo ładnie można zacząć ogarniać. No i na początku nie będzie sie takim "pewnym" w czasie jazdy :P Przynajmniej ja tak czuje :D Z tym że posiadam 2 rowery tak jak wyżej napisałem :)
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

IgorCeKa do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ;) Ile zajęło Ci czasu przerzucenie się z HT na fulla? ;)
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

IgorCeKa Kolega (jeździ dość dobrze na fullu, 1st na solnym) jak czekał na nową ramę to jeździł jakiś czas na ht. Był 1 na zawodach w Limanowej z przewagą ok 40sekund i 4 w Jurgowie. Zawsze będzie czegoś brakować ale umysł jest już przyzwyczajony do jazdy po trudnej nawierzchni (na ht starasz się wybierać lajtowe linie) więc nie powinno być dużych problemów, a może i wyjdzie Ci to lepiej niż jazda na fullu (szybciej raczej nie będzie ale jeśli jeździsz na zawody to będą lepsze miejsca). Po jakimś czasie wrócisz na fulla i pewnie będzie Ci się jeździć szybciej niż poprzednio (na fullu).
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
IgorCeKa
Kontakt:

Vin_OSW od kwietnia 2009 , wcześniej pół roku na HT a przyzwyczaiłem sie po 4 jazdach
szymon102 Właśnie podobnie mi się zdaje, złapałbym więcej techniki na ht i po roku do tego setu bym kupił jakąś ramke full fr :)
ODPOWIEDZ