Rama Paco DH-badanie rynku

pasior
Kontakt:

Rama Paco DH-badanie rynku

Post autor: pasior »

Witam,marka Paco zastanawia sie nad wprowadzeniem na Polski rynek nowych wysoko jakosciaowych ram DH w konkurencyjnej cenie.Ponizej przedstawiam projekt ramy i prosze o Wasze wypowiedzi,co o niej sadzicie i czy uwazacie ze nasz projekt ma szanse na sprzedaz w PL.
CENA ramy bez dampera wstepnie ustalona jest na 4000 zł
Rama oferuje 210mm skoku i racingowa geometrie,kat glowki 64 stopnie
System zawieszenia to nieco przekonstruowane zero link znane z mondrakera summum,ktorego pracy nie trzeba chyba juz zachwalac.Testami ram zajmie sie juz wkrotce Łódzki team refraktura.
Załączniki
bluepillpaco.jpg
bluepillpaco.jpg (52.63 KiB) Przejrzano 6209 razy
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Zerżnięty max z innych projektów. Tył IH, przód nie wiem ale coś mi się kojarzy, linki IH.
Ogólnie jak połączy zalety wszystkich do których jest podobna to jak najbardziej. :D
pasior
Kontakt:

Chcac zastosowac takie a nie inne zawieszenie,niestety nie da sie wymyslic czegos co nie bedzie podobne do innych ram.Ten system zawieszenia wymusza pewne ksztalty i rozwiazania.
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

widziałem już pełno kopii mondrakera ale jeśli za 4000zł dostane dopracowaną lekką ramke z dobrymi kątami + gwarancja no to jest to niezła okazja
Przekonstruowany zero link czyli damper ściskany z dwóch stron ?

Pytanie jeszcze z jakiego alu chesz ja wykonać i gdzie spawać ?

Główka mam nadzieje 1,5 cala tak ?
Sell: Rower - Intense M9
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Nie nazwał bym tego "waszym projektem" bo to chybai Astro z tego roku z Taipei, czyli katalog.
Obrazek

Ale może być całkiem przyzwoicie, tyle że taka cena to raczej z damperem ( dla porównania Romet Black Jack to ~3500zł bez dampera, a Cane Corso ~3700zł z tylną piastą - dla mnie to podobna półka co rama Paco)

EDIT:
http://www.astroeng.com.tw/products.asp - Rama o jakże chwytliwej nazwie AFDHA :)
To samo będzie sprzedawał też KHS
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pasior
Kontakt:

Material to alu 6061,obie krzywki pracuja na damper,tyle ze dolna nie tyle ma go sciskac co zmieniac kat dampera wzgledem gornej zmieniajac charakterystyke wraz z ugieciem,ale w delikatnym stopniu tez go sciska.Glowka 1,5",gwarancja 2 lata.

Jestesmy dopiero rozwijajaca sie firma dlatego korzystamy z katalogu.Co do porownania z rometem czy cc,rama ta aspiruje jednak nieco wyzej.Chcemy by zarowno jakosc materialow i wykonanie przewyzszalo wczesniej wymienione produkty,

Ciekaw jestem ile bedzie kosztowala pod nazwa khs :wink:

wstawiam geometrie:
Załączniki
geometria Paco DH.JPG
geometria Paco DH.JPG (53.54 KiB) Przejrzano 6073 razy
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

pasior rama z katalogu z poprawiona geo i lekko ew. ogarnieta krzywka i bedzie pewnie niezle.
Możdzież
Kontakt:

Post autor: Możdzież »

Jeśli ramy okażą się solidnie wykonane to według mnie jedna z lepszych opcji dostępnych na rynku. Za 4 tys zł NOWA rama z GWARĄ, ze świetnymi kątami do ścigania się , spoko wyglądem, fajnym system zawieszenie. Czego chciec wiecej! :D
http://mozdzez.pinkbike.com/ gg:1617520
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Jesli rama bedzie miala fajne geo i koszta beda dobre to powaznie bede sie zastanawial nad takim rozwiazaniem.

Konkurencja jeszcze nikomu nie zaszkodzila ;]
tatuator
Kontakt:

Post autor: tatuator »

Ja mam PACO u siebie w sklepie i uważam że robicie dobry sprzęt.. Można czasem się przyczepić do wizerunku tych elementów (np tribale na kierownicy... napis Paco na kolorowym tle na tej ramie też powinien zniknąć) technicznie dajecie rade i ramki wyglądają solidnie będąc zarazem lekkimi..
Szukam właśnie racingowej ramy do dh dla siebie i chętnie bym do czegoś takiego zamontował swoje graty.. Dajcie troche nowatorskich rozwiązań jak linki idące w ramie i regulowany kąt główki (63,5* by się przydało choć to niewielka różnica)
Na załączonych zdjęciach zajebiście wygląda ta ramka KHS dzięki innemu kolorowi tylnego trójkąta.. moglibyście zrobić to kolorowe malowanie na całym przednim i uzyskalibyście podobny efekt..
Cena np 4500 z jakimś kozackim damperem np RC4 albo RS vivid air i macie zbyt na rynku zagwarantowany
Grondag
Kontakt:

Post autor: Grondag »

tatuator kąt główki to nie problem, wystarczą stery Cane Creek AngleSet
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

tatuator, gdzieś tu padł za 1500$ [~4500zł] nowy Intense M6. I pozamiatane, nie ma co porównywać.
tatuator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:gdzieś tu padł za 1500$ [~4500zł] nowy Intense M6. I pozamiatane, nie ma co porównywać.
nie rozumiem co masz na myśli? chodzi Ci o sprzedaż ramy... jeśli tak to mówimy o jakimś zabytku/ jednorazowej okazji.. ten temat jest o ramie która ma być za taką cene produktem dostępnym w każdej chwili.. sprostuj prosze
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Mam na myśli to, że skoro można za kilka stów więcej mieć M6, to kto kupi Paco? Wchodzi nowy M9, więc cena M6 poleci, albo już poleciała, na łeb, na szyję.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Las3k_91 Ldz hucknroll miał wyprzedaz ale bikerjg mówi, ze juz podobno poszły, reszta troche spadnie ale to sa resztki i bedą dostepne przez chwile. Znajac zycie w magazynach na swiecie pewnie lezy nie wiecej niz 50 ram nowych, z czego połowa poleci w dol, a wiekszosc i tak powyzej ceny 4000zl bo nie wszystkie sa w stanach.

A co do ramy - 25mm to dziwne, ze bb drop jest podawany bo ja focie jak rise wyglada, a moim zdaniem mozna i wypadałoby troche nizej (9-11mm)
tatuator
Kontakt:

No własnie ile M6 za taką cene załatwisz. Ta rama to już przeszłość niestety. Wiesz czasem są okazje ale tu mówimy o stałej cenie nowej, dostępnej ramy.. ja Kupie Paco jeśli będzie wykonana porządnie i nie będzie odrażała.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

tatuator wyżej masz napisane o 4 tyś. bez dampera, więc trzeba jeszcze sopro doliczyć i wtedy to ja już wolałbym jakąś zagraniczną sprawdzoną ramkę. pasior niby celujecie wyżej, a jedziecie na katalogu? hmmm...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Las3k_91 Ldz dodali 2 ramy, i to 2 s-ki w obrzydliwym niebieskim malowaniu w cenie 1500$ + 300$ koszta wysylki + clo, wiec nie mowmy tu prosze o 4500zl, bo na dzis dzien jest to 5760zl (pay pal przelicza +- 3,2zl), a co jak dowala clo? :P

Poza tym takie ceny to zadkosc :)

Co do ramy paco, wyglada fajnie, tansza alternatywa dla "firmowych" produktow, w koncu rynek idzie w dobra strone..
pasior
Kontakt:

Spaced bb jest na takiej wysokosci poniewaz rower potrzebuje sporo sagu,obecnie mamy rowery z niskimi bb i np w Czarnej gorze bywly problemy,obecna wysokosc jest tak ustalona ze po odliczeniu sagu w naszych Polskich warunkach powinno byc ok.

nopainnogame a czy katalog to cos złego?Przypominam jestesmy mala i dopiero ruszajaca firma,chcemy dostarczyc mozliwie najlepsze produkty w jak najnizszej cenie.Gdybysmy zaprojektowali od podstaw wlasna rame i zlecili jej wykonanie to koszt takiej ramy bylby znacznie wiekszy,juz nie mowiac o ilosci egzemplarzy jakie trzeba by zamowic by fabryka podjela sie zlecenia,to nie mielec.

M6 za 4,5 cos mi sie zdaje ze ilosc tych ram w tej cenie kurczy sie z godziny na godzine.
ODPOWIEDZ