Kraków Łopata- transport publiczny

groober
Kontakt:

Kraków Łopata- transport publiczny

Post autor: groober »

mam pytanko do miejscowych, jak wygląda transport na górę łopaty autobusem publicznym, (czy jak dobrze oblookałem jest to linia 134) z którego przystanku najlepiej atakować, jaki bilet i ile kosztuje, czy muszę mieć też bilet na rower(zakładam że tak) no i wreszcie gdzie mam się kierować jak wysiądę przy zoo, bo generalnie byłem już tam kilka razy ale do zoo nie dotarłem nigdy i nie za bardzo wiem w którą stronę jechać.. a może znalazł by się ktoś chętny i pokazał co i jak. jestem w KRK do końca tygodnia.
pozdro
JEEEEB Z DZIDY !!!!
adrianzak
Kontakt:

Post autor: adrianzak »

Proszę przestań.
Tematów na ten temat na tym forum było już zylion.
Poszukaj troche a wszystkiego się dowiesz. A najlepiej odrazu skasuj ten temat bo kolejny raz zacznie się polemika na temat lini 134.
[url]http://adrianzak.pinkbike.com[/url]
groober
Kontakt:

a nie łatwiej napisać nowy temat, przeszukałem forum i nie znalazłem potrzebnych informacji. być może ktoś w temacie o dupie maryni wtrącił coś na ten temat, ale sory, nie mam czasu na czytanie wszystkich tematów. nie ma masz ochoty odpowiadać to zamilcz.
JEEEEB Z DZIDY !!!!
wróżka_amelia
Kontakt:

Post autor: wróżka_amelia »

Możesz włożyć rower na bagażnik w autobusie na zajezdni 134 pod Cracovią, wsiadasz jedziesz do końca pod zoo i sciągasz rower. W autobusach z bagażnikiem rowerowym od jakiegoś czasu nie wolno przewozić rowerów w środku.
matidh1
Kontakt:

Post autor: matidh1 »

Jak chcesz to jutro jadę na łopatę więc mogę Ci pokazać co i jak.

groober
Kontakt:

ok, możemy się zgadać jakoś, a jak wygląda sprawa dojazdu pod zoo autem, można czy jest zakaz ruchu wyłączony tylko dla docelowych i autobusów??

do adrianzak- znalazłem info, owszem, tyle że to pieprzona polemika na temat czy warto i czy wpuści mnie kierowca a nie na jakim przystanku wsiąść itp.
JEEEEB Z DZIDY !!!!
adrianzak
Kontakt:

Post autor: adrianzak »

groober pisze:do adrianzak- znalazłem info, owszem, tyle że to pieprzona polemika na temat czy warto i czy wpuści mnie kierowca a nie na jakim przystanku wsiąść itp.
No właśnie o to chodzi, każdy temat o autobus 134 kończy się właśnie taką polemiką z której nic nie wynika :). Ale nie stresu się, jest dokłanie tak jak napisała wróżka_amelia i nie ma sensu korzystać z autobusu.

Co do auta to mniej więcje w połowie górki jest płatny parking, dalej tylko autobus i uprzywilejowani.
Jak chcesz jechać autem to polecam od strony Przegorzał, ul. Jodłowa i tam masz parking i niestety zostaje dymanie pod górę :)
[url]http://adrianzak.pinkbike.com[/url]
groober
Kontakt:

spoko, zostaje wbijać z buta, ale to standard na miejskich miejscówach więc jestem przyzwyczajony. myślałem że macie tu raj z tanim wyciągiem ale niestety jest jak w każdym mieście, masz pomysł to Ci go zaraz z głowy wybiją
JEEEEB Z DZIDY !!!!
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

groober, tez mi problem podejsc, chwile to trwa, trasa dluga nie jest. Mozesz rownie dobrze w dol na cracovie zjechac, ale to juz szybciej podprowadzisz :)
ODPOWIEDZ