Ślizgi do foxa 40 gdzie?
Ślizgi do foxa 40 gdzie?
Witam. Wiecie może gdzie dostane ślizgi do foxa? szukałem ale są albo za drogie albo juz ich nie mają.
Dzięki za każdą odpowiedzi.
Dzięki za każdą odpowiedzi.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Bardzo duże masz luzy ze myslisz o wymianie slizgów ? Sam posiadam 40 i lekki luz mialem od kiedy kupiłem (2008 nowka) szukałm info na ten temat i po zasięgnieciu opini wielu uzytkowników doszedłem do wniosku ze to normalka , ( to nie stary marcok ktory nie łapie nigdy luzu) W nowych konstrukcjach lekki luz jest normalką .Jeżeli nie jest bardzok duzy zastanowiłbym się nad dokładaniem kilkuset zł .
''Czysty'' luz na slizgach jest bardzo trudno dostrzec , najczesniej podczas sprawdzania luzu lekko wciskamy amora przez co wyczuwamy wiekszy luz niz jest on w rzeczywistosci.
''Czysty'' luz na slizgach jest bardzo trudno dostrzec , najczesniej podczas sprawdzania luzu lekko wciskamy amora przez co wyczuwamy wiekszy luz niz jest on w rzeczywistosci.
Mam pytanie dotyczące ślizgów.
W foxie który obecnie leży u mnie na jednej ladze pojawiło się przetarcie idealnie pasujące do rowków w ślizgu, na wysokości uszczelki. Co może być przyczyną takiego "przetarcia" powłoki na ladze, krzywo wbity ślizg? Jak to można stwierdzić. Teraz go rozłożyłem i optycznie na ślizgu nie ma żadnych rys i innych uszkodzeń.
Amortyzator nie ma luzu.
Zależy mi przede wszystkim na stwierdzeniu czy możliwe będzie pogłębianie się tego przetarcia. Aha uszczelki trzymają bdb. Olej był czysty jak teraz wylewałem.
W foxie który obecnie leży u mnie na jednej ladze pojawiło się przetarcie idealnie pasujące do rowków w ślizgu, na wysokości uszczelki. Co może być przyczyną takiego "przetarcia" powłoki na ladze, krzywo wbity ślizg? Jak to można stwierdzić. Teraz go rozłożyłem i optycznie na ślizgu nie ma żadnych rys i innych uszkodzeń.
Amortyzator nie ma luzu.
Zależy mi przede wszystkim na stwierdzeniu czy możliwe będzie pogłębianie się tego przetarcia. Aha uszczelki trzymają bdb. Olej był czysty jak teraz wylewałem.