Kilka pytan NS suburban

niewidzilny
Kontakt:

Kilka pytan NS suburban

Post autor: niewidzilny »

Witam
Nadszedl czas zmiany ramy. Poprzednio jezdzilem na Octane one Void 2.0 a teraz planuje zmienic na NS Suburban 26 cali. Z tego co zauwazylem wszystko podejdzie oprocz sterow gdyz te sa zintegrowane. WIec pierwsze pytanie Jakie stery wybrac? Czy napewno wszystko podejdzie? Chcialbym tez jezdzic ze sztywnym widlem zaciekawil mnie DARTMOOR BRONX ma ktos jakies doswiadczenia zwiazany z tym widlem ? Waze 68 kg.
Pozdro
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Suby w 2010 były do wyboru jeśli o główki chodzi więc możesz szukać z integrami jeśli te wolisz. Ramką bardzo fajna, jeździłem na 06/07 a sam miałem 08 i 09.
Dobre, geo, dobre wykonanie, z roku na rok delikatne zmiany wprowadzane. Generalnie godna ramka.
A jaki masz budżet na ramkę?
niewidzilny
Kontakt:

W sumie co jest lepsze stery zintegrowane czy stery normalne. Buddzet hmm ogolnie w gre wchodzi kilka wydatkow wiec cos w podobnej cenie do subki. Jakos 700 zl. Znizka 12 % na rowerowym zobowiazuje ;p A myslisz ze Ns suburban 24 pomiesci kola 26 2.30 table top
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Stery zintegrowane w systemie Campy to praktycznie same łożyska + bieżnia + nakładka na górę więc najprościej jak się da. Tanie i proste, zero filozofii. Za stówę masz komplet nowych. No i z reguły można stosować krótsze sterówki bo sama główka jest dość niska a stery za główkę nie wystają praktycznie nic.
W zwykłych można się bawić i przebierać bo wybór przeogromny. Od Kingów CC czy CB.
A z tą oponką to raczej wątpię, dla przykładu Ghetto przyjmie 26" koło ale na wąskiej oponie typu 1,9 czy 1,95.
No i swoją drogą zastanów się nad Ghetto bo ramka stworzona pod sztywniaka a technologicznie stoi wyżej niż Suburban a można w podobnej cenie wyrwać.
niewidzilny
Kontakt:

Tak sobie mysle ze gdybym nie Bombell to nie mialby kto wypowiadac sie w kwestiach streetu. Kupilem Ns suburbke 26 ze zintegorwanym sterami. Stery wzialem RMD Bike Co. 45x45 LOW mam nadzieje ze bd sie dlugo krecic
ODPOWIEDZ