Rezygnacja i zwrot zakupionego towaru.

dziadek_dzidek
Kontakt:

Rezygnacja i zwrot zakupionego towaru.

Post autor: dziadek_dzidek »

Witam. Jestem w następującej sytuacji: 3go grudnia kupiłem przez allegro nowy router, po czym wybrałem się do sklepu ( który de facto znajdował się w Warszawie ) w celu odebrania towaru osobiście. Po kilkudniowej walce i bezskutecznych próbach podłączenia routera w tryb client - razem ze znajomym informatykiem zdecydowaliśmy, że najlepiej będzie router zwrócić, a w jego miejsce wziąć kartę wifi. Zgodnie z prawem mam 10 dni na zwrot towaru, rozmawiałem z kolegą po prawie, który powiedział, że przy zwracaniu routera w sklepie powinienem dołączyć papierek- wniosek o rezygnacji z towaru. Szukałem takiego wniosku po całym internecie, ale nie znalazłem. Czy może ktoś z was wie jak taki wniosek ma wyglądać?
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

dziadek_dzidek myślę że będzie ciężko coś takiego znaleźć. Nie próbowałeś iść do sklepu i poprosić o wymianę tak na ładne oczy? Wymieniałem kiedyś chyba jakiś ciuch i wystarczył paragon.
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

no wszystko ok ale masz 10 dni na zwrot towaru pod warunkiem ze nie był używany!!
dziadek_dzidek
Kontakt:

Był podłączony, ale nie nosi śladów użycia, nic, nawet śladów palców nie ma na nim.
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

no nie wazne czy nosi czy nie. Chodzi o to by była zapakowany orginalnie. moj router tez nie nosi śladów użycia a ma pół roku. Towar podlega zwrotowi jezeli jest fabrycznie zapakowany. Jezeli nie to juz zalezy od sklepu czy ci przyjmie czy nie. Kasy obecnie napewno ci nie odda ale wymienic powinnien w sumie tak dla zachowania dobrej twarzy wobec klienta.
dziadek_dzidek
Kontakt:

Już dogadałem się ze sprzedającym- wymieni mi router na nieco tańszą kartę wifi ( bo tak chcę ) i zwróci mi różnicę w cenie.
ODPOWIEDZ