Witam może to wydać się wam śmiesznie natomiast nurtuje mnie to od dłuższego czasu , Czy ktokolwiek widział ktokolwiek wie? czy jest jakiś "murzyn" który jeździ w Downhillu ??
Pozdro i prosze się nie napinać o jakiś rasizm czy cos temat czysto z ciekawości
...kiedyś był jakiś "czarnuch" w teami CHUMBY...poszukaj w googlach bo nie pamietam jego nazwiska ale jakis filmik z Jego udzialem gdzieś Mi się przewinął przez ręce
Moi czarni bracia mi mówili, że na razie po opanowaniu biegów, kosza, golfa i motocrosu biorą się za tenis, hokeja i pływanie, dh, jako sport dość niszowy zostanie opanowany później.
heh w dh chyba raczej nie znajdziesz jakichś poważnych zawodników, za to w streecie czy szczególnie dircie znajdziesz takich ludzi masę, jak ktoś siedzi w temacie rowerowym to na pewno kojarzy reklamy firmy Allday i tam większośc riderów była afroamerykanami, w stanach na zawodach bmxowych na skejcie dużo takich riderów śmiga i prezentują na prawdę mega poziom, ostatnio przeglądałem hajlajtsy amerykańskich zawodów na skejcie i widziałem murzyna, który wykręcał front-tucka na 24" czy prawie sklejone double flairy. Jeśli ktoś choc trochę przerzuca filmików na pinku to na pewno kojarzy australijską miejscówką Unit'a te gigantyczne dirty!!! (tylko nie te ostatnie co są m.in. na banerze na pinku, co koleś na nich połamał ramę) To tam praktycznie sami murzyni latają i to na prawdę nie są takie dirciki jak sobie na Dreamlandzie zrobili Groves'y i inne i wszyscy Kanadole sie podniecali, że ktoś backa na takim gigancie zrobił, nie wiem czy w ogóle te dirty w ogóle jeszcze istnieją, ogólnie reklama Alldaya była kręcona z 2 lata temu, ale loty zapierały dech w piersiach i nie wiem czy widziałem coś podobnego sam air miażdżył system, a co dopiero gdy leciały tucki czy dabl whipy. Chcesz to poszukaj jakichś filmików pełnometrażowych troche mniej znanych gości np. z NY, tam w przewadze będziesz miał murzynów, no i pewnie ludzi z dh też stamtąd będzie sporo, bo o ile się nie myle Windham leży niedaleko Nowego Amsterdamu