Odi Rogue vs Lizard Skins Peaty

Pablo666
Kontakt:

Odi Rogue vs Lizard Skins Peaty

Post autor: Pablo666 »

Które mają lepsze trzymanie w rękawiczkach/bez rękawiczek. Które na dłużej starczają. Na których ręka wasza czuje się bardziej komfortowo.?

Najlepiej by odpowiedziały osoby które miały styczność z tymi dwiema parami.

Użyłem szukajki ale wyskoczyło mi parę postów ale głównie z działu"Rowery" Coś chyba nie do końca szukajka szuka.

Ps. wybór jest jedynie między tymi dwiema parami. Inne nie wchodzą w grę.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Szczerze to nad Rouge wolalbym Oury. Sa troche twardsze ale dzieki temu wolniej sie scieraja niz Rouge. Lizardów nie mialem ale pod moja podłuzną łape jakos nigdy dobrze sie nie układały.
Pablo666
Kontakt:

And nothing else.?
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Speced to Rouge w ogóle się zużywają, bo ja tego nie widzę ? :)
Jeden kolega ma takie 4-5 letnie, zniknął "bieżnik", ale dalej są grube i świetnie trzymają. Ja mam jedne cały sezon i są jak nowe.
Od kiedy pomacałem Rouge wiedziałem że takie muszę, mieć, najlepsze co może być do dużych łap.

Pablo666 Odi produkuje również lizardy, także mieszanka gumy jest ta sama, mocowanie też, jedyna różnica to grubość i kolory.
Kupiłem sobie Peaty bo myślałem że też są tak grube, ale jednak Rouge są grubsze i dla mnie wygodniejsze, Peaty odpowiadają grubością Odi Ruffian ( i gripom ala dartmoor)
Dobrze że kolega miał Rouge i dla niego były za grube to się zamieniłem :)

Zastanów się jaką chcesz grubość, jak cieńsze to masz do wyboru odi ruffian, peaty, lizardy moab, answery, to wszystko właściwie jedno i to samo. Dodam jeszcze że peaty białe długo białe nie są, łatwo je umyć, ale dużo bardziej praktyczne są szare i czarne.
Spaced
moderator
Kontakt:

Szarpia sie bardziej niz oury. Jak ktos glebi to potem taki ugryziony grip niewygodny ;) Chociaz i tak starczaja na długo. Oba dobre.
Pablo666
Kontakt:

SeraaX Podobno Peaty mają 32mm a Rogue 33mm średnice więc różnica jest niewielka.. Orientujesz się może czy to prawda.?

I tak jak napisałem, wybór jest jedynie miedzy Peaty a Rogue : )
SeraaX
moderator
Kontakt:

Różnica jest na pewno większa, w peaty dotykałem palcami do wewn. strony dłoni, w rouge nie.
jak wspominałem, peaty są jak ruffian, widać różnicę:
Obrazek Obrazek

Spaced, nie znam tej firmy Oury, ale widzę że obejmy lock on mają od Odi, masz pewność że guma też nie jest od Odi ? :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Moga miec gume od odi ale nikt im nie broni twardszej mieszanki zamówic ;)

A jak Peaty sa jak ruffiany to kicha - ruffiany np. na moje dłonie sa duzo za wąskie.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Polecam tutaj coś innego - gripy robione przez Odi dla Race Face'a model Strafe. Sam na takich teraz śmigam - ogrom kolorów, są bardzo grube i dobrze trzymają , o wytrzymałosci nic nie mogę niestety powiedzieć,bo dopiero od lutego na nich śmigam.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

Peaty sa dosyc twarde ale nie za grube, co mi przy dosyc duzych dloniach akurat odpowiada. Za to mieszanka gumy jest taka, ze kleja sie do reki. Czasami ludzie sie pytaja czym je wysmarowalem, ze tak trzymaja :P
Pablo666
Kontakt:

Morał jest taki że obie pary gripów są bardzo dobre i będę z którejś na pewno zadowolony. Kierować się można jedynie ceną i tym które się bardziej podobają.. Czyż nie.? : )
SeraaX
moderator
Kontakt:

I tym czy wolisz twardsze i cienkie, czy grube i bardziej miękkie. Bo guma jest dokładnie ta sama, ale Rouge mają jej sporo więcej, gdzie w peaty jest jak w dartmoorze, parę mm gumy i pod spodem plastik.
Obie pary fajne, warto pomacać i znajomych czy w sklepie i wybrać lepsze dla siebie.
Spaced
moderator
Kontakt:

Pablo666 pisze:Morał jest taki że obie pary gripów są bardzo dobre i będę z którejś na pewno zadowolony. Kierować się można jedynie ceną i tym które się bardziej podobają.. Czyż nie.? : )
Nie. Gripów nie dobiera sie pod wyglad tylko pod dłoń. Zle dobierzesz gripy to na prawde moze bolec. Ja mam długie i chude dłonie to na ruffianach nie mogłem dobrze objąc gripa i miałem krwiaki na dłoniach. Jesli peaty sa podobne to tylko pod grubsze/krótsze dłonie.
Pablo666
Kontakt:

Spaced pisze:Nie. Gripów nie dobiera sie pod wyglad tylko pod dłoń. Zle dobierzesz gripy to na prawde moze bolec. Ja mam długie i chude dłonie to na ruffianach nie mogłem dobrze objąc gripa i miałem krwiaki na dłoniach. Jesli peaty sa podobne to tylko pod grubsze/krótsze dłonie.

No tak, głównie pod dłoń się dobiera ale jeśli obie pasują to się patrzy na wygląd wtedy ; )
Przymierze się do jednych i drugich i decyzje podejmę.
KwiQ
Kontakt:

Post autor: KwiQ »

sorki że odgrzewam kotleta ale orientuje się ktoś gdzie w Polsce mógłbym Rogue kupić ? Będę wdzięczny za pomoc.
KwiQ
Kontakt:

Post autor: KwiQ »

Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi !!! przeoczyłem ten sklep :)
ODPOWIEDZ