mam dylemat pomiędzy tymi dwoma kaskami, cenowo są bardzo zbliżone ale nie wiem który wybrać,pomożecie?

Z góry dzięki za pomoc i Pozdrawiam
...a białe jest czarne. Głupota jak ich mało!!Lajkamil pisze:Jak widać są to te same kaski w innej grafice
Nie zgodzę się , ale też nie zaprzeczę. Może i tak różnią się jakimiś drobnymi elementami ale zrozum , że te kaski to prawie to samoBanan725135650 pisze: białe jest czarne. Głupota jak ich mało!!
Nuke ma o wiele sztywniejszą szczenę niż Comp II, natomiast Comp II jest lżejszy od Nuke o ponad 100 g. W Nuke można wypiąć wewnętrzną wkładkę, a co do wyjmowania wkładki w Comp II nie jestem pewny. Po za tym maja inna liczbę otworów wentylacyjnych. Tak więc jak nie miałeś styczności z tymi kaskami to nie porównuj ich a tym bardziej nie pisz, że to "...te same kaski..." bo jest to kompletną bzdurą
Z tych dwóch skłaniałbym się w stronę Nuke - używam trzeci sezon i jestem bardzo zadowolony. Z Strike nie miałem dłuższej styczności. Pozdrawiam!
Po primo nie najeżdżam na Ciebie. Nie, nie zrozumiem, że to prawie to samo bo tak nie jest. To, że większość rzeczy teraz wywodzi się z tajwańskich czy chińskich fabryk to nie oznacza, że są te same. Różnica w wadze, wyściółce, rodzaju lakieru, regulacji daszka czy różna ilość otworów wentylacyjnych oznacza, że są to inne produkty (różniące się od siebie - bo nie wiem jak prościej to napisać). To, że doszukujesz się pewnych podobieństw między nimi to nie znaczy, ze to te same produkty. A to, że wentylacja jest słaba w kaskach z niskiej półki to chyba nic dziwnego. Nie można się. spodziewać nie wiadomo czego za ta cenę.Lajkamil pisze:Nie zgodzę się , ale też nie zaprzeczę. Może i tak różnią się jakimiś drobnymi elementami ale zrozum , że te kaski to prawie to samo wentylacja w kasku za 2 i pół stówki jest naprawde słaba wiem bo mam Strike`a. Tak miałem styczność z wszystkimi kaskami Strike Nuke i Comp II i brałbym Srike`a a realna różnica w wadze Nuke>>>Comp II to 15 gram dla Nuke (o tyle jest lżejszy) Więc Banan jak nie miałeś styczności to bądź tak miły i nie najeżdżaj na mnie. Jak pisałem wcześniej bez wahania bierz Strike`a.
Co nie zmienia faktu , że strike i tak w tej sytuacji wygrywaBanan725135650 pisze:Po primo nie najeżdżam na Ciebie. Nie, nie zrozumiem, że to prawie to samo bo tak nie jest. To, że większość rzeczy teraz wywodzi się z tajwańskich czy chińskich fabryk to nie oznacza, że są te same. Różnica w wadze, wyściółce, rodzaju lakieru, regulacji daszka czy różna ilość otworów wentylacyjnych oznacza, że są to inne produkty (różniące się od siebie - bo nie wiem jak prościej to napisać). To, że doszukujesz się pewnych podobieństw między nimi to nie znaczy, ze to te same produkty. A to, że wentylacja jest słaba w kaskach z niskiej półki to chyba nic dziwnego. Nie można się. spodziewać nie wiadomo czego za ta cenę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości