Earthworks Nuke vs 661 Strike

kamsal
Kontakt:

Earthworks Nuke vs 661 Strike

Post autor: kamsal »

Cześć
mam dylemat pomiędzy tymi dwoma kaskami, cenowo są bardzo zbliżone ale nie wiem który wybrać,pomożecie? :)
Z góry dzięki za pomoc i Pozdrawiam
Lajkamil
Kontakt:

Post autor: Lajkamil »

Gdzieś daleko w Tajwanie jest pewna fabryka , produkuje ona kaski i ma określone modele sprzedaje je firmą a one dolepiają cene i grafikę :) :D Kaski do 500zł to po prostu katalogówki co nie oznacza , że są złe , oczywiście jak kogoś stać na TLD albo wysoki model 661 to fajnie ,ale te też nie są złe. Bez wahania bierz 661 strike Dlaczego?
http://static.rowerowy.com/GetFile/9520/EW_nuke_09.jpg
http://static.rowerowy.com/GetFile/1174 ... 01_928.jpg
Jak widać są to te same kaski w innej grafice a 661 Strike jest wyższym modelem od Comp`a. Pozdrower
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Lajkamil pisze:Jak widać są to te same kaski w innej grafice
...a białe jest czarne. Głupota jak ich mało!!
Nuke ma o wiele sztywniejszą szczenę niż Comp II, natomiast Comp II jest lżejszy od Nuke o ponad 100 g. W Nuke można wypiąć wewnętrzną wkładkę, a co do wyjmowania wkładki w Comp II nie jestem pewny. Po za tym maja inna liczbę otworów wentylacyjnych. Tak więc jak nie miałeś styczności z tymi kaskami to nie porównuj ich a tym bardziej nie pisz, że to "...te same kaski..." bo jest to kompletną bzdurą ;)

Z tych dwóch skłaniałbym się w stronę Nuke - używam trzeci sezon i jestem bardzo zadowolony. Z Strike nie miałem dłuższej styczności. Pozdrawiam! :D
Omer
Kontakt:

Post autor: Omer »

W Comp II wkładki wewnętrzne są nie do wyjęcia normalnymi metodami (na siłę pewnie by się poddały hehe) a szkoda bo mam właśnie Compa i przydałoby się z czasem zająć wnętrzem (póki co jest ok).
konraddoom
Kontakt:

Post autor: konraddoom »

mam nuke i stwierdzam ze jest ok poza tym ze lakier strasznie się rysuje.
[url=http://www.weebls-stuff.com/songs/Amazing+Horse/]amazing horse[/url]
marcinmar
Kontakt:

Post autor: marcinmar »

Jak będziesz brał nuke`a to weż rozmiar mniejszy.
Ja kupiłem w sam raz z rozmiarówką i mam jednak minimalny luz.
Lajkamil
Kontakt:

Banan725135650 pisze: białe jest czarne. Głupota jak ich mało!!
Nuke ma o wiele sztywniejszą szczenę niż Comp II, natomiast Comp II jest lżejszy od Nuke o ponad 100 g. W Nuke można wypiąć wewnętrzną wkładkę, a co do wyjmowania wkładki w Comp II nie jestem pewny. Po za tym maja inna liczbę otworów wentylacyjnych. Tak więc jak nie miałeś styczności z tymi kaskami to nie porównuj ich a tym bardziej nie pisz, że to "...te same kaski..." bo jest to kompletną bzdurą ;)

Z tych dwóch skłaniałbym się w stronę Nuke - używam trzeci sezon i jestem bardzo zadowolony. Z Strike nie miałem dłuższej styczności. Pozdrawiam! :D
Nie zgodzę się , ale też nie zaprzeczę. Może i tak różnią się jakimiś drobnymi elementami ale zrozum , że te kaski to prawie to samo :roll: wentylacja w kasku za 2 i pół stówki jest naprawde słaba wiem bo mam Strike`a. Tak miałem styczność z wszystkimi kaskami Strike Nuke i Comp II i brałbym Srike`a a realna różnica w wadze Nuke>>>Comp II to 15 gram dla Nuke (o tyle jest lżejszy) Więc Banan jak nie miałeś styczności to bądź tak miły i nie najeżdżaj na mnie. Jak pisałem wcześniej bez wahania bierz Strike`a.
Edit : Post konrada wyjaśnia dlaczego Nuke jest lżejszy i kropka :D
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Dodałem na rowerowym kiedyś opinie to i dodam tutaj o EW NUKE.

Kask ma bardzo dobrą wentylację, głowa się nie gotuje. Wygląda nie najgorzej, jednak powłoka która jest pokryty przynosi trochę problemów, kask trzeba często przecierać wilgotną szmatką. Jedyny minus - daszek. Brak regulacji, śruby są wykonane z niesamowicie miękkiego metalu, łatwo skatować. Po 1 glebie w kasku daszek połamał się, i nie ma co się dziwić, jednak bolce z daszku które siedzą w skorupie kasku wyłamały się przy tym robiąc na kasku okropne rysy... System z daszkiem jak dla mnie jest do dopracowania...
Ogólnie kask polecam, bardzo fajnie się w nim jeździ....

Jeżeli chodzi o Strike, to nie miałem styczności więc się nie wypowiem.
Lajkamil
Kontakt:

Miałem pisać to co sert , ale mnie już uprzedził , dodam , że w strike`u lakier jest bardzo wytrzymały sam nie wiem dlaczego mi tak zależy , ale po prostu chce żebyś dokonał jak najlepszego wyboru i później nie żałował.
kamsal
Kontakt:

Post autor: kamsal »

jeszcze się nie zdecydowałem ale nuke mi się bardziej podoba z tego względu,że ma taką "wciętą" szczękę a strike ma łagodną,zbliżoną do comp'a 1. Tak na marginesie,podoba mi się też bardzo 661 comp II ale niestety do 150zł M'ki nie ma obecnie...
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Lajkamil pisze:Nie zgodzę się , ale też nie zaprzeczę. Może i tak różnią się jakimiś drobnymi elementami ale zrozum , że te kaski to prawie to samo wentylacja w kasku za 2 i pół stówki jest naprawde słaba wiem bo mam Strike`a. Tak miałem styczność z wszystkimi kaskami Strike Nuke i Comp II i brałbym Srike`a a realna różnica w wadze Nuke>>>Comp II to 15 gram dla Nuke (o tyle jest lżejszy) Więc Banan jak nie miałeś styczności to bądź tak miły i nie najeżdżaj na mnie. Jak pisałem wcześniej bez wahania bierz Strike`a.
Po primo nie najeżdżam na Ciebie. Nie, nie zrozumiem, że to prawie to samo bo tak nie jest. To, że większość rzeczy teraz wywodzi się z tajwańskich czy chińskich fabryk to nie oznacza, że są te same. Różnica w wadze, wyściółce, rodzaju lakieru, regulacji daszka czy różna ilość otworów wentylacyjnych oznacza, że są to inne produkty (różniące się od siebie - bo nie wiem jak prościej to napisać). To, że doszukujesz się pewnych podobieństw między nimi to nie znaczy, ze to te same produkty. A to, że wentylacja jest słaba w kaskach z niskiej półki to chyba nic dziwnego. Nie można się. spodziewać nie wiadomo czego za ta cenę.
Lajkamil
Kontakt:

Banan725135650 pisze:Po primo nie najeżdżam na Ciebie. Nie, nie zrozumiem, że to prawie to samo bo tak nie jest. To, że większość rzeczy teraz wywodzi się z tajwańskich czy chińskich fabryk to nie oznacza, że są te same. Różnica w wadze, wyściółce, rodzaju lakieru, regulacji daszka czy różna ilość otworów wentylacyjnych oznacza, że są to inne produkty (różniące się od siebie - bo nie wiem jak prościej to napisać). To, że doszukujesz się pewnych podobieństw między nimi to nie znaczy, ze to te same produkty. A to, że wentylacja jest słaba w kaskach z niskiej półki to chyba nic dziwnego. Nie można się. spodziewać nie wiadomo czego za ta cenę.
Co nie zmienia faktu , że strike i tak w tej sytuacji wygrywa ;)
To , że Srike ma taką łagodną szczękę to takie złudzenie w rzeczywistości rozmiar M ma naprawdę długą ... :roll:
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Mozna powiedziec, ze Nuke i Polisport BlackThunder to te same kaski bo moga sie roznic ewentualnie sztywnoscia szczeki ale roznic wielkich nie zauwazylem.
http://spinacz86.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ