Dętki pomoc w wyborze ...
Dętki pomoc w wyborze ...
Witam otóż za kupiłem ostatnio nowe opony mianowicie : Kenda Blue Grove . i kupiłem dętki Continental 1.90 -2.5 ... i otóż już nie raz na jakimś zjeździe przebijam dętkę . zazwyczaj przebija się na wylot (2 dziury) i jakie dętki polecacie ?? . (Jeżdżę na ciśnieniu 3-3,5 Barów) i niestety się dziurawią. Czekam na odpowiedzi
Edit@ a co powiecie o dętkach z foss'a ?

Jeżeli chodzi o przyczynę łapania snake'ów to upatrywałbym jej w oponach, zapewne mają cienkie ścianki co przy "zderzeniu" z kamieniem czy innym elementem trasy powoduje dobicie opony do obręczy. Co do dętek to polecam Rubena DH 2,5-3,0 bodajże, ważą tonę ale są pancerne.
http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
-
- Kontakt:
Re: Dętki pomoc w wyborze ...
a słyszałem o takim pateńcie . żeby starą dętką obkleić w środku oponkę .. co Wy na to ? i do tego kupić dętkę w rowerowym za 14zł 1.90 - 2.5 ?
No to nie dobrze bo właśnie kupiłem te oponki . i myślę że na 1 sezon będą . więc lipa ...
a jakie następne oponki polecacie ? żeby tak szybko się te dętki nie przebijały ?
a dokładnie co możecie polecić z tą grubą śćianką ? do Fr i lekkiego Dh czyli kamki korzenie . błoto to rzadkość... bardziej sucho jest 

Zwykłe np. w połowie dętki już 5x złapałem w ciągu miesiąca . a i ani razu koło wentylka . i zazwyczaj są to 2 dziury obok siebie . lub 1 dziura ... , Edit@ dzisiaj zjeżdżałem zjazdem narciarskim akurat , bo się spieszyłem ... i popylam dość szybko i nagle mały kamyczek wjechałem i poczułem go .. jak by do tknął obręczy . potem zjechałem stanąłem i powietrza nie ma . Ale tylko raz tak przebiłem . Mimo dużego ciśnienia przebijają się te dętki . ;/
Uzi przeczytaj dokładnie . Miałem zazwyczaj od 3 do 3.5 barów więc mało to nie jest . A i proszę o podanie dokładnego modelu oponki z maxxis żeby się tak szybko nie przebijała 

Cokolwiek 2ply. Przy czym ja mam swampthingi 1ply z "wkładką" maxxpro. Nie złapałem na tym snake jeszcze ani razu mimo że raz zdarzyło mi się polecieć z za małym ciśnieniem(1,4bar około - w moim wypadku to już jest dużo za mało), co skończyło się odpłynięciem opony na bok i przejechaniem 1-2m na obręczy(opona nie spadła więc opona i przy ciocie i podczas jazdy trochę dostała). Za to na table topie z 4,5bar kiedyś złapałem snake przy średniej prędkości i nie-dolecianym bunnym na jakiś absurdalnie wysoki krawężnik.