offtop z tematu o karbonowym sessionie

BikerJG
Kontakt:

offtop z tematu o karbonowym sessionie

Post autor: BikerJG »

SegatiV Tutaj chodzi o to ze jestesmy manipulowani zeby wydac kolejna kase, aczkolwiek nie warto bo nie widac tu specjalnych innowacji procz niejako "ryzykownego" nazwijmy to materialu (historie z GT etc)
piotrex pisze: frango napisał(a):" przód jest węglowy, a tył alu, jak w V10c"

albo moim lifelinie :P
Tylko ze Lifeline pekaly juz w wersji alu, ciekawe jak bedzie teraz wiec co do znajomosci nikt normalny nie zaplaci "sugerowanej" ceny za ta rame na ta chwile - moze kiedys to sie zmieni, i jestem pewien ze gdybys mial zaplacic za to duze pieniadze wybral bys cos innego.
jasiek_krk
Kontakt:

Karbonowy Session Gwina!

Post autor: jasiek_krk »

BikerJG pisze:Tylko ze Lifeline pekaly juz w wersji alu, ciekawe jak bedzie teraz
Tekst że LL pękały jest sporym naduzyciem więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

W jednej z pierwszych ram która była modelem testowym poszedł prototypowy wahacz ale prototypy są po to żeby je katować prawda? W obecnej wersji nie ma nic wspólnego z tamtym.

BikerJG pisze:co do znajomosci nikt normalny nie zaplaci "sugerowanej" ceny za ta rame
Powiedz to klientom którzy kupili.

Zresztą zawsze jest tak że jak coś jest Polskie to jest złe ( za drogie, za brzydkie itp) a za granicą jakoś doceniają produkt.

BikerJG pisze:estem pewien ze gdybys mial zaplacic za to duze pieniadze wybral bys cos innego
Piszesz nie mając pojęcia ani o tym ile Piotrex zapłacił ani o tym w czym mógł wybierać. Więc po co pisać?

Najdłuższy offtop jaki popełniłem. Sorry.
piotrex
Kontakt:

Karbonowy Session Gwina!

Post autor: piotrex »

BikerJG pisze:Tylko ze Lifeline pekaly
no to slucham miszczu,ile tego peklo?pekl jeden wahacz w pierwszym egzemplarzu,od prawie 3lat ludzie na tym jezdza,niektorzy sie scigaja w dh i nic nikomu nie peklo.

a co do ceny-tak jak napisal jasiek_krk-skad wiesz ile za to zaplacilem?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
BikerJG
Kontakt:

jasiek_krk pisze:Tekst że LL pękały jest sporym naduzyciem więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Ja wiem o wiecej niz jednej peknietej aczkolwiek racja ze byly to jedne z pierwszych wyprodukowanych. Co do wprowadzania ludzi w blad chyba kazdy ma swoje zdanie i przekonania.
SegatiV pisze:To żeś dowalił, porównywać prototyp do - w sumie - całkowicie innej konstrukcji - teraz mają wahacz cnc.
A ze sprzedażą zdziwił byś się :)
No bo sprzedaja ludzia po kosztach zeby to troszke rozpowszechnic - bardzo dobrze! a tak btw ja Ci powiem ze nie spotkalem sie jeszcze z osoba ktora zaplacila za to chocby 70% ceny :)
piotrex pisze:a co do ceny-tak jak napisal jasiek_krk-skad wiesz ile za to zaplacilem?
Nie wiem ale jestem pewien ze nie tyle ile "kosztuje".

Moze zakonczmy offtop, mamy poprostu inne zdanie.
piotrex
Kontakt:

BikerJG pisze:Ja wiem o wiecej niz jednej peknietej
konkrety,konkrety...
BikerJG
Kontakt:

piotrex pisze: BikerJG napisał(a):"Ja wiem o wiecej niz jednej peknietej"

konkrety,konkrety...

Ile zaplaciles? Konkrety, konkrety. I o to tutaj chodzi..
piotrex
Kontakt:

BikerJG pisze:Ile zaplaciles?
100% tego ile zaplacilem.

stwierdziles,ze wiesz o wiecej niz jednej peknietej sztuce-podziel sie ta tajemna wiedza,przeciez to nie tajemnica.
BikerJG
Kontakt:

piotrex pisze:podziel sie ta tajemna
piotrex pisze:przeciez to nie tajemnica.
piotrex pisze:100% tego ile zaplacilem.
Widze ze sie czegos niedobrego wczoraj najadles :)
"Peklo tyle ile peklo"
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

KZOL Klub Zażartych Obrońców Lifeline :D

ja do samej ramy nic nie mam ale martwia mnie dwie rzeczy:

1 mega wysoka cena (3k euro za weglowa wersje i to chyba bez dampera) gdzie duzo taniej masz wszystkie inne topowe ramy dh

2 to ze wzdecydowana wiekszosc tych ram nie jest sprzedawana w cenach z www (patrz pkt 1...) przynajmniej tak jest z wlascicielami ktorych znam

btw sprawdzalem ich www - co to jest lifeline nano dh ? to jakas short travel wersja ?
BikerJG
Kontakt:

Korean_Boy pisze: btw sprawdzalem ich www - co to jest lifeline nano dh ? to jakas short travel wersja ?
Dokladnie
BikerJG
Kontakt:

Ale po co nowy watek, temat juz chyba zostal wyczerpany?
piotrex
Kontakt:

Korean_Boy pisze: co to jest lifeline nano dh
damper 222mm zamiast 241 + inne krzywki = 170mm skoku.
BikerJG pisze:"Peklo tyle ile peklo"
twierdzisz,ze pekla wiecej ram niz jedna-podziel sie zatem z nami informacja czyja rama pekla i gdzie,w przeciwnym razie oznaczac to bedzie ze piszesz glupoty ktore oczerniaja firme.
BikerJG
Kontakt:

piotrex pisze:twierdzisz,ze pekla wiecej ram niz jedna-podziel sie zatem z nami informacja czyja rama pekla i gdzie,w przeciwnym razie oznaczac to bedzie ze piszesz glupoty ktore oczerniaja firme.
Moze nie zostalem do tego upowazniony, poza tym pisalem zebys pisal na PW. Bronisz swojej ramy ktora kupiles za psie pieniadze i tyle. Malo tego wymagasz odemnie abym rozpowszechnial pewne informacje samemu ukrywajac szczegoly zakupu.

Lifeline to dla mnie firma jak Zumbi, Emes etc, nie sa to zle ramy aczkolwiek ja zadnej z nich nie kupie, zbyt ciezko pracuje zeby ryzykowac taka kasa. ( o Emesie nic nie wiem, nie mam na ich temat zadnego zdania, mam nadzieje ze beda to dobre czesci i ramy )

Powiem Ci Piotrex ze gdybys spojzal na to obiektywnie wiedzial bys dlaczego wybrales LIFELINE - ccc (cena czyni cuda :) )

BTW dziwi mnie cena Lifeline ktora odbiega nawet od znanych i sprawdzonych marek ( V10c, Evil Carbon, Devinci Carbon).

Czytajac te wszystkie wypowiedzi smiac mi sie chce jak przypominam sobie zwolennikow Zumbi - a raczej tych ktorzy dostali u nich odpowiedni rabat na poczatku - oh ah jakie to oni super ramy robia :) A pamietajmy o tym ze zumbi oferowalo cene niemal 50% nizsza od Antidote
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

BikerJG pisze:Lifeline to dla mnie firma jak Zumbi, Emes etc,
:D

Obrazek
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Źle dobrane zdjęcie do opisu.

To będzie lepsze
Załączniki
1259080250_by_Qwers_500.jpg
BikerJG
Kontakt:

XxUzixX SegatiV nie mam pytan, tylko na to was stac? Wlasnie przez takie posty forum Dh-zone czesto uznawane jest za dno.
piotrex
Kontakt:

BikerJG pisze:Moze nie zostalem do tego upowazniony,
skoro nie zostales upowazniony,to bylo trzeba nie pisac.a skoro juz powiedziales (napisales) a to powiedz (napisz) b.Bo poki co rzucasz bezpodstawnymi oskarzeniami,czyli po prostu pomawiasz kogos.Skoro studiujesz prawo to powinienes wiedziec co to znaczy.
BikerJG pisze:wymagasz odemnie abym rozpowszechnial pewne informacje
jw -powiedziales a,powiedz b.a nie graj w stylu poslow pewnej partii-wiem,ale nie powiem.
BikerJG pisze:ukrywajac szczegoly zakupu.
tajemnica handlowa-ring a bell?zreszta-moja kasa to nie Twoj problem.
BikerJG pisze: Powiem Ci Piotrex ze gdybys spojzal na to obiektywnie wiedzial bys
powiem Ci,ze ja obiektywnie wiem dlaczego wybralem lifeline'a a nie chocby m9 ktore moglem miec za pieniadze ktore wydalem na LL.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Obrazek

BikerJG byłem dzisiaj u SSC (centrum pl Treka) conieco w rękach miałem i powiem, że póki nie przeprojektują tej ramy to będzie gówniana. Włókno nic nie da i po prostu chcą drzeć kasę (tutaj się zgadzamy). Z drugiej strony to biznes, więc nie można mieć pretensji. Ktoś jest durnym lanserem - kupuje. Ktoś siedział na ramie, jeździł, wie że mu pasuje i jest profesjonalistą (lub chociaż ogarnięty) i dokonał świadomego wyboru - kupuje. Ja nie kupie, nie podoba mi się i hói.

Co do Lifeline: dajcie mi ją w łapy to coś powiem. Kasy na nią nie wydam z kilku powodów (oprócz tego że nie mam tyle na ramę), chociaż ładna wizualnie.

I won mi od karbonowych GT, są śliczne, cacy, mocne i w ogóle picuś-glancuś. A samo włókno dobrze splecione, sklejone i użyte jest zajebiste.
BikerJG
Kontakt:

piotrex pisze:czyli po prostu pomawiasz kogos
Przepraszam ze nie podoba mi sie Twoj Lifeline :) I przepraszam ze peka, i ze kupiles go za grosze. Teraz tez Cie pomawiam? Zaloz mi sprawe
piotrex pisze:jw -powiedziales a,powiedz b.a nie graj w stylu poslow pewnej partii-wiem,ale nie powiem.
Nie powiem bo do tego zostalem zobligowany - nie rozumiesz tak banalnych spraw?
piotrex pisze:zreszta-moja kasa to nie Twoj problem.
Wiem, ja tylko spytalem. Skoro nie chcesz napisac wiadomo jakie sa tego przyczyny.
piotrex pisze:powiem Ci,ze ja obiektywnie wiem dlaczego wybralem lifeline'a a nie chocby m9 ktore moglem miec za pieniadze ktore wydalem na LL.
toz to zakrawa o glupote, na LL wydales 10500zl? Chyba ze tak wielki i wszechmogacy handlarz mogl miec m9 za marne grosze (penwie zaraz padnie takie stwierdzenie haha)
ODPOWIEDZ