Korba+napinacz=problem

pchlaa
Kontakt:

Korba+napinacz=problem

Post autor: pchlaa »

otoz doczekalem sie napinacza. jednak mam problem z korba. otoz srobki ktore dostalem do korby ktora zakupilem jedynie z blatem 32z nie pasuja mi do blatu 38z
musialem zastosowac podkladki przy zebatce a co za tym idzie od razu srobki nie lapia mi. nie moge korby skrecic na tych seryjnych srubach tylko msuailem zastosowac m8 na imbus. i tu zaczynaja sie schody. nakretki te odstaja od blatu na 15-20mm (tyle ile ma nakretka standardowo) bo te sieszne oryginalne co wchodza w blat nie pasuja na sruby m8. jak juz skrece to nie moge zalozyc wewnetrznego rokringu bo mi ociera
i tu pojawia sie moje pytanie. czy mozna kupic te srubki (nakrekti) takie zeby pasowaly do oryginalnego kompletu tylko zeby byly dluzsze - zeby zlapaly mi zewnetrzny rockring 4mm i jedna podkadke 1mm? jesli moze ktos ma niepotrzebne takie to bardzo bym prosil. moje sruby maja standardowo 5mm czyli ja potrzebuje cos ok 10mm.
nachodzilem sie juz do kazdego serwisu rowerowego w moim miescie i nigdzie nie maja (a przynajmniej tak mowia, z reszta w zadnym z nich nie moge powiedziec ze spotkalem sie z mila obsluga)
mam nadzieje ze wyjasnilem i wszyscy zrobzumieja o co mi chodzi
jeszcze raz prosze o pomoc !!!

wielkie dzieki
sikun jestes...
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

Tez mialem podobny problem
rozwiazanie jest dosc drogie 80 zl
za a kwote moesz kupis komplet 12 srób truvativa alu i ergal 2 rodzajew pudełku
sa tam 3 komplety o roznych dlugosciach plus 20 podkladego roznych grubosciach jak bym byl w polsce to bym ci nawet dal bo ja potrzebowalem te najdluzsze.
A tam
pchlaa
Kontakt:

to co, nie ma innego wyjscia? ze niby jakies srobki musze kupic za 8dych?. moze ktos chce sie wymienic? mam 4 mocujace blat 32, i one sa ddlugosci 5mm, no a ja potrzebuje dluzszych
to jakim sposobem wszyscy mocuja rockringi na tych standardowych srubach?
sikun jestes...
Julo_HC
Kontakt:

Post autor: Julo_HC »

Nie rozumiem zabardzo :) Ale z tego co kombinuje to po prostu kup dluzszy pakuiet tak zeby korba odsunela sie od wewnetrznego rockringa...
gg: 3212274

[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
pchlaa
Kontakt:

chodzi mi o to ze nie moge przymocowac ZEWNETRZNEGO do korby, bo seryjne sruby sa za krotkie. no i poszukuje takich srob z gwintem minimumm 10mm bo mam 5mm.
w sklepie zazyczyli sobie za nie 20zl, troche przesadzaja. co one ze zlota sa?
sikun jestes...
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

Julo, jemu nie chodzi o to że mu się blat z rockringami nie mieści tylko że nie może skręcić blatu, korby i rockringa, bo ma za krótkie śruby,żeby złapały to wszystko razem.
ODPOWIEDZ