Suport do FR/DH
Suport do FR/DH
Siema,
Macie moze jakies dobre suporty doradzic do katowania w FR/DH.
Nie chodzi mi o polke 350zl +.
Cos ponizej tego , najlepiej zeby byl stosunkowo tani i dobry.
Teraz mam truvativa giga pipe tema DH i mi sie troche rozwalil , syfu nawpadalo ze wyciagnac ciezko i pyka.
Macie moze jakies dobre suporty doradzic do katowania w FR/DH.
Nie chodzi mi o polke 350zl +.
Cos ponizej tego , najlepiej zeby byl stosunkowo tani i dobry.
Teraz mam truvativa giga pipe tema DH i mi sie troche rozwalil , syfu nawpadalo ze wyciagnac ciezko i pyka.
-
- Kontakt:
Z tego co widzę to chodzi Ci o suport na ISIS.
Z własnego doświadczenia napiszę, że nie istnieje coś takiego jak "dobry suport do dh na isis". Czy to był najprostszy truvativ za 90zł czy race face za 200+ zł to wychodzi na to samo - łożyska są po prostu za małe żeby wytrzymać więcej niż rok-dwa jazdy (przy intensywnym użytkowaniu ich żywotność można liczyć w miesiącach). A kupienie i wymiana łożysk jest w praktyce niemożliwa.
Jeśli da się jeździć na tym suporcie, który masz (wyjęcie go, rozebranie i wyczyszczenie na pewno by mu nie zaszkodziło...) to jeździj i zbieraj na zestaw korby+suport z zewnętrzymi łożyskami (shimano, RF itp. typ hollowtech 2).
Z własnego doświadczenia napiszę, że nie istnieje coś takiego jak "dobry suport do dh na isis". Czy to był najprostszy truvativ za 90zł czy race face za 200+ zł to wychodzi na to samo - łożyska są po prostu za małe żeby wytrzymać więcej niż rok-dwa jazdy (przy intensywnym użytkowaniu ich żywotność można liczyć w miesiącach). A kupienie i wymiana łożysk jest w praktyce niemożliwa.
Jeśli da się jeździć na tym suporcie, który masz (wyjęcie go, rozebranie i wyczyszczenie na pewno by mu nie zaszkodziło...) to jeździj i zbieraj na zestaw korby+suport z zewnętrzymi łożyskami (shimano, RF itp. typ hollowtech 2).
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Re: Suport do FR/DH
Dn'tSLn czy ty czytasz co inni pisza?
rower jest po to by nim zapie*dalac.
kamazowe pisze:Teraz mam truvativa giga pipe tema DH i mi sie troche rozwalil
Widocznie mniej go oszczędzam od ciebie,Dn'tSLn pisze:ja od siebie polecę truvativ gigapipe team dh + korba dartmoor revolt - mam już chyba 3 rok i daje radę w enduro/fr.
rower jest po to by nim zapie*dalac.
miki_ck pisze:Z tego co widzę to chodzi Ci o suport na ISIS.
Truvativ robi suporty z zewnętrznymi łożyskami.
I taki suport kosztuje 95zł
Gratuluję tego epokowego odkryciaFRmaniak pisze:Truvativ robi suporty z zewnętrznymi łożyskami.

Więc jeśli w temacie chodzi o wymianę suportu na isis (takim jest gigapipe) to proponujesz zamiennie howitzera czy gxp? (Na wszelki wypadek podpowiem, że żaden z nich nie będzie pasował)
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Ja sie TYLKO pytałem jaki jest dobry suport w dosyc malej cenie,
ty sie nie martw tym czy to isis czy cos innego, korbe sobie do tego dobiore.
ty sie nie martw tym czy to isis czy cos innego, korbe sobie do tego dobiore.
-
- Kontakt: