wedlug mnie a tego nie robilem podczas wlewania oleju tlok powinien byc rozciagniety do maksa zeby tam ci sie powietrze nie nazbieral a tlok ma w sobie jakies dziury przez ktore sie olej przeciska i dlatego tlumi jakby tam nie bylo oleju to by byl zapowietrzony ale to moje zdanie laika w tym temacie
Mam jeszcze jedno pytanie a żeby nie zakładac kolejnego tematu piszę tu. Chodzi o to że damper puszcza olej z pokrętna Rebound Jak wyglada tam uszczelnienie? I jaka może być przyczyna wycieku?
Pozdro
Na pokrętle jest zwykły o-ring. Wystarczy wymienić i będzie git. Ja bym jeszcze wymienił oringi na tłoku i w komorze ifp. bo i tak kiedyś będzie trzeba wymienić, to nie lepiej od razu?
Rozebrałem już damper i wiem jak wygląda uszczelnienie pokrętła Rebound ale sprawa wygląda tak że na tym oringu oleju nie puszcza za to olej sączy się z drugiej strony przez gwint Co z tym zrobić?
No to wygląda na to, ze masz pękniety tłok...
Czesta przypadłość w damperach
Sprawdzic to mozesz tak:
Wyciagasz iglice z o-ringiem. i zerkasz do srodka czy widac ryse na głębokosci gwintu. Jak jest tam gdzies rysa to jesteś w d*** bo tlok do wymiany.