Biala obrecz, 300zl, 26" 32H, Lekkie DH.

DH-luka
Kontakt:

Biala obrecz, 300zl, 26" 32H, Lekkie DH.

Post autor: DH-luka »

Niestety moj Flow chyba umiera.

edit
Obrazek
to fota kola kolegi ktory jest chyba 15 kilo lzejszy niz ja.
ja mam takie same w 7 miejscach tylko obrecz biala

Jesli koledzy mogli by cos doradzic to bym prosil.
Znalazlem jakies stare posty, ale nie znalazlem tego co szukalem.

Chetnie zainwestuje w cos mocniejszego na wiosne najlepiej ze wzmocnieniami przy otworach na nyple bo tylny mi peka przy nyplach.

Zalezy mi zeby mozna bylo zalozyc kit bezdetkowy i zeby byla biala wiec patrzylem na
SPANK SUBROSA - tylko ze slyszalem ze sie gnie
ATOMLAB PIMPLITE (standard) - ma opinie pancernej ale dzizas 630g i to bez wzmocnien na nyple. Atomlab mowi ze maja otwory na nyple ekstremalnie grube ale.

- ale zastanawiam sie tez nad czarnym ex721 bo erd jest podobne do flowa i bede mogl oszczedzic na szprychcach i nyplach.
no i ma wzmocnienia w otworach - pojedyncze ale zawsze.

Nie chce dartmoorow, octanow. chce cos co zaloze i zapomne na przynajmniej 2 lata. bez ogladania po kazdym wyjezdzie czy przypadkiem nowa obrecz bedzie na liscie do mikolaja....

300zl max moge wydac.
600g to jak dla mnie akurat bo 470 zostawiam dla kolegow ktorzy malo jedza.
823 i 729 za ciezkie. Zadnych karbonow :] karbon na choinke.

kolo bedzie tylne
rower reign x 170mm zawieszenia
jezdze babskie DH, enduro, duzo podjezdzam, duzo AM.
jesli jest na tracie cos duzego, ostrego, co nalezy ominac - zwykle na to wpadam, najczesicej wlasnie tylnym kolem. na szczescie jezdze powoli
waze 80 kilo wysikany, po obiedzie, bez sprzetu (rowerowego)

jakby robili biale 721 to bym sie nie zastanawial.
MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

Mysle ze jesli chodzi o obrecz na tyl to bez wachania powinienes brac 721 mimo ze nie jest biale, jest mega wytrzymala, lekka itd.. Nie jeden na forum sie wypowie ze to jedna z lepszych obreczy.. Zalozysz jeszcze dobre szprychy i kolo na lata ;)
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

Spaced cos wspominal o obreczy E13 - ponoc waga 550g

Szkoda ze mavic nie robi en521 w innych kolorach bo to super obrecz -wazy 540g, jest kapslowana i wytrzymala
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Dartmoor Raider... jak masz kolorystyczne fanaberie, to zdrap nalepki i zapomnij, że to nie Mavic. :D
MichaelBiker
Kontakt:

DH-luka pisze:Nie chce dartmoorow, octanow
Las3k_91 Ldz pisze:Dartmoor Raider...
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Nieeee, lepiej dać 6x więcej za Spanka, którego prędzej zepsuje. Logika joł! :D
MichaelBiker
Kontakt:

No logika logika, ale czytanie ze zrozumieniem robi swoje ;)..

Wg mnie lepiej kupic raz dobra obrecz np ex721 niz zmieniac co chwile albo centrowac kolo ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Nie ma białych, czytanie ze zrozumieniem ;)

Specjalnie dopisałem, że "zdrap nalepki i zapomnij, że to nie Mavic" co by się ludzie nie czepiali, że było, że Dartmoor, no ale cóż, widocznie to za mało, czytanie ze zrozumieniem x2 xD

Btw temat w stylu "polećcie mi jakiegoś BMXa, musi się kojarzyć z Davem Mirrą... i nie chcę Haro." Może być jeszcze MTX jak Dart dla was za tani, a Mavic za czarny. Ew. przemalować 721.
MichaelBiker
Kontakt:

DH-luka pisze:- ale zastanawiam sie tez nad czarnym ex721
czytanie ze zrozumieniem x2

czytaj caly temat ;) a nie poszegolne zdania
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Korean_Boy pisze:Spaced cos wspominal o obreczy E13 - ponoc waga 550g
Tak maja byc 550g i do dh wiec raczej mocne ale ktos sie e13 pytał o cene i 600zł maja byc.

Szczerze, polecenie ridera nie jest złe. Moze nie jest super pancerny ale jak zajedziesz (co i tak pewnie zajmie przynajmniej niz sezon) to przy tej cenie nie boli wcale.
MichaelBiker
Kontakt:

Spaced pisze: 600zł maja byc.
troche przesadzili z cena ;/ ciekawe za co tyle sobie licza ;/

EX721 wazy 570 z tego co pamietam a cena +/- 200 zl
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Jak to za co, głównie za napis...
Z gówna bata nie ukręcisz.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Spaced - jasne, że nie jest złe, tylko mało lanserskie ;)
MichaelBiker pisze:czytaj caly temat a nie poszegolne zdania
Czytałem - "jakby robili biale 721 /przecinek/ to bym sie nie zastanawial" - ale nie robią, 721 jest be i lepiej żeby było białe. Teraz co następuje - Mavic to Mavic, ale jest czarny, Raider to Dart, za to biały i 3-4x tańszy. Jak dla mnie 2:1 dla Raidera, koła na 721 też trzeba podciągać.
Spaced
moderator
Kontakt:

MichaelBiker pisze:troche przesadzili z cena ;/ ciekawe za co tyle sobie licza ;/

EX721 wazy 570 z tego co pamietam a cena +/- 200 zl
EX721 to nie obręcz typowo dh. e13 ma byc do dh. A cena taka bo to obręcz, ze scandu jesli dobrze pamietam. Nowa technologia kosztuje.
KubaLaPL pisze:Jak to za co, głównie za napis.
Chłopie nie wiesz pewnie nawet o jakich obręczach mowa to skąd ten komentarz?
MichaelBiker
Kontakt:

No spoko, nie chce mi sie juz dochodzic, troche offtopa zrobilismy..

Wg mnie placac za Mavica mamy cos pewniejeszego chociaz nie mowie ze Dart jest zly bo naprawde robia przyzwoite czesci..

DH-Luka zastanow sie czy chcesz miec tansza w ktorej bedziesz musial czasem podociagac szprychy ew co sezon sobie zmienic czy miec pewniejszego 721 i miec przez wiekszosc czasu spokoj ;) bo nie mam pomyslow co moze byc wytrzymalego, w miare lekkiego i bialego..

moze Azonic ?
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=58855
albo cos z WTB ?

Spaced pisze:EX721 to nie obręcz typowo dh.
niby nie, ale sam wiesz ze sporo osob ich uzywa :)
Spaced
moderator
Kontakt:

MichaelBiker pisze:albo cos z WTB ?
WTB ma miec obręcz am 490g na 2012.

A co do 721 to prawda, ale ja np. uzywam na przodzie w dh stansa tez ;) Wytrzymałosciowo wg. e13 ich obrecz ma z 729 konkurować, nie z 721, które niektórym udaje sie zajechać.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Spaced pisze:Chłopie nie wiesz pewnie nawet o jakich obręczach mowa to skąd ten komentarz?
Z klawiatury. Skoro to taka nowa technologia to ciekaw jestem ile w tej cenie jest papki medialnej, to samo o cyzm sam pisałeś w innym temacie o czterozawiasach. I obręcz nie jest ze skandu bo ten jest plastyczny i uwaaaaaagaaaaaa.... blisko dwukrotnie cięższy od aluminium. Czyli ciężko powiedzieć o obręczy ze skandu... Raczej z niewielkim jego dodatkiem. Ale widzę że katalogowa papka ważniejsza dla ciebie jest od spojrzenia moment w UOP. I czy ja wiem czy taka nowa, Kona stosuje to w swoich ramach od dobrych 4 lat. Ale Kony są be i pękają!
Z gówna bata nie ukręcisz.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Jak patrzę na swoje 729, to widzę, że święty Mavic też ma gorsze dni.
MichaelBiker pisze:zastanow sie czy chcesz miec tansza w ktorej bedziesz musial czasem podociagac szprychy ew co sezon sobie zmienic czy miec pewniejszego 721 i miec przez wiekszosc czasu spokoj
No właśnie 721 wcale nie jest tak bardzo mocniejsze i bezobsługowe, tak samo trzeba je podciągać i wcale nie jest powiedziane, że wytrzyma dłużej - wg mnie baaaardzo podkoloryzowany dramatem dylemat :P Dobrze zapleciony Raider zniesie niewiele mniej.
KubaLaPL pisze:Ale Kony są be i pękają!
No może nie? Albo chociaż od tych 4 lat nie?
DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

hej dzieki za odpowiedzi.
o e13 czytalem, ma byc ze scandu tak jak pisaliscie.
z dartmoorem to 2 sprawy: jeden to to, ze jestem na wyspach i jak mam sprowadzac z Polski to wyjdzie tyle co 721 na promocji w CRC.
dwa, ze nawet jesli mi sie obrecz rozjedzie nawet tylko 2 razy czesciej niz drozsza i musze nad tym siedziec to wole dolozyc i miec spokoj. zwlaszcza ze mam Stansa zalozonego i kapcie zmieniam raz w roku na mokry sezon - wtedy najczesciej prostuje porzadnie bo mam gola obrecz. A przy nowym zestawie opon mam zamiar jezdzic caly nastepny rok :). Dociaganie z opona tylko doraznie jak cos sie poluzuje i raczej samo bicie na boki.

jak mam to wszystko rozszczelniac i uszczelniac :) zeby prostowac jajo to dziekuje ;)

na razie ten Flow jeszcze dycha ale jak padnie to bede bogatszy o Wasze opinie.

pozdrawiam
ODPOWIEDZ