[rama]Banshee Scythe -teraz czas na damper
[rama]Banshee Scythe -teraz czas na damper
Co sądzicie o ramce Jamis Dakar BAM2 2011 ?
Bo przymierzam sie do kupna ale jakoś o niej w PL nie słyszałem
chodzi mi o tą ramę , moze ktoś wie cos o niej personalnie lub o właścicielu ?
http://www.pinkbike.com/photo/7489723/
Bo przymierzam sie do kupna ale jakoś o niej w PL nie słyszałem
chodzi mi o tą ramę , moze ktoś wie cos o niej personalnie lub o właścicielu ?
http://www.pinkbike.com/photo/7489723/
Miałem kiedyś chwilke czasu model 2010. Z tego co zauważyłem to ramka ładniej pracowała na revoxie niż dhx 5.0. Generalnie fajny płynny skok, zero zacinania się. Z minusów które wyczaiłem to mało sztywny wachacz. Odnosiłem się do swojej glorki, więc nie wiem jak to się ma do wytrzymałości, czy to po prostu jest cecha konstrukcji, czy na 2011 to poprawili nie wiem. Inaczej troszeczkę ramka wygląda. Opinii pewno wiele nie będzie, więc chociaż tyle chciałem pomóc.
gość z Sochaczewa ma na sprzedanie dokładnie takiego jamisa ... w górach był podobno tylko w bełchatowie
miałem okazje pojeździć kiedyś na jakimś roczinku nawet fajna opcja mi sie w miare podobało
chyba lepsza niż operator chociaż za operatorem przemawia wygląd , waga i z tego co wiem dożywotnie gwarancja wiec .

No i tu sie mylisz. Jamisy pierwsze 2 roczniki pekały pod główką lawinowo. Nie wiem jak model 2011, wypadałby na jakims amerykanskim forum ale nawet w pl w tym sezonie jednego peknietego widziałem.EZrider pisze:
Tak, że Jamis nie pęka pod główką, co Operatorom też się zdarza. Co muszę stwierdzić prawie ze łzami w oczach
Wytrzymałosciowo operator bije jamisa na głowe.
Ty po prostu nienawidzisz kony i przy kazdej okajzji musisz to przypomniec. Sporo ludzi jezdzi na operatorach i jakos mega problemow nie maja ale zobaczyłes kilka peknietych na pinku i juz mozna hejtowac bo kony pekały n lat temuEZrider pisze:A no to Operator lepszy bo pęka od razu i na gware wjedzie
Nie czytasz moich postów. Dopóki nie zaczęły się łamać (dopóki ludzie nie zaczęli na nich jeździć) uwielbiałem Operatory, pewnie dlatego że jeździłem na jednym, ale nie był mój i dlatego mi nie pękł. Mało co nie kupiłem Operatora FR, więc na prawdę siedź cichutko i ssij kciuka w kącie. Doskonale wiem które roczniki Kony pękały i że wcześniej to były jedne z lepszych ram. Nie licząc jeszcze tych najstarszych które miały źle zrobione mosty i je wyrywało nieco.Spaced pisze:Ty po prostu nienawidzisz kony i przy kazdej okajzji musisz to przypomniec.
-
- Kontakt:
jesli mowisz o tej z allegro za 2.6k to zagadaj do sprzedajacego bo ma napisane w aukcji ze inne kolory i rozmiary tez ma.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
-
- Kontakt:
ktoś mnie wywołał hehe 
Ogólnie Scytha miałem krótko ale coś tam moge powiedzieć. Rama genialnie pedałuje i przyspiesza, jest bardzo stabilna w locie i co najfajniejsze, super się na niej skacze dirty w porównaniu do Operatora czy Demo 7. Rama zwrotna i mega cicha. Jeździłem na ustawieniu 180mm i kącie główki 66 stopni, bardzo przyjemnie ją wspominam. I co jeszcze warto dodać, jakość wykonania jest super (operator w tym względzie wypada kiepsko na tle Banshee). Rama typowo do FR i zabawy niż do ścigania.

Ogólnie Scytha miałem krótko ale coś tam moge powiedzieć. Rama genialnie pedałuje i przyspiesza, jest bardzo stabilna w locie i co najfajniejsze, super się na niej skacze dirty w porównaniu do Operatora czy Demo 7. Rama zwrotna i mega cicha. Jeździłem na ustawieniu 180mm i kącie główki 66 stopni, bardzo przyjemnie ją wspominam. I co jeszcze warto dodać, jakość wykonania jest super (operator w tym względzie wypada kiepsko na tle Banshee). Rama typowo do FR i zabawy niż do ścigania.
-
- Kontakt: