[Amortyzator] Serwis Marzocchi 888 sl ata 2007
-
- Kontakt:
[Amortyzator] Serwis Marzocchi 888 sl ata 2007
Witam. Znalazło sie troszke wolnego czasu wiec chcialbym zadbac troszke o sprzet. Czy ktos mogłby mi napisac ( najlepiej ilustracjami) jak sie do tego zabrac? Tabele z olejem mam. Waze 80 kg. Zalac go olejem 5w czy tak jak jest napisane 7,5w. Pozdrawiam i chcialbym uzyskac jakies odpowiedzi;)
Na dole tłumika rc3. Normalnie jak jest sprężyna to ściska się go trochę i przestaje się obracać. Tutaj nie ma spręży, nie ma tego jak zablokować... nie mam jak zdjąć tej czerwonej nakrętki żeby założyć sprężynę bo nie mam miękkich szczęk a niestety tutaj jest ta pieprzona regulacja VA więc bez kompletnego rozkręcenia góry sprężyny nie ma jak założyć.
pietryna Po zdjęciu pokrętła kompresji zostaje ten sześciokątny dzyndzel. Łapiesz go kombinerkami(delikatnie), a kluczem odkręcasz nakrętkę. Przynajmniej mogę tak zrobić w moich 66 SL, które mają tłumik RC2.
BTW. Też się z tym męczyłem przez pewien czas. Nie szło ani przykręcić, ani odkręcić.
BTW. Też się z tym męczyłem przez pewien czas. Nie szło ani przykręcić, ani odkręcić.
http://tadziu-.pinkbike.com/album/2k12-Riding/