Jakie powinny mieć cechy buty używane do DH/FR

Co ty bredzisz człowieku, 90% rowerowego społeczeństwa śmiga w butach w których można chodzić normalnie po ulicach. Sam osobiście śmigam w Adasiach i bardzo je sobie chwalę.KubaLaPL pisze:Musi być sztywna podeszwa, zwykłe buty takiej nie mają, może glany co najwyżej.
Miałeś kiedyś w ręku jakieś buty przeznaczone na rower?Sert93 pisze:Co ty bredzisz człowieku, 90% rowerowego społeczeństwa śmiga w butach w których można chodzić normalnie po ulicach. Sam osobiście śmigam w Adasiach i bardzo je sobie chwalę.
jak ktos tu bredzi to Ty-to,ze 90% tak robi to nie znaczy ze robi dobrze.90% kierowcow nie przestrzega przepisow ruchu drogowego,to znaczy ze nikt nie musi tego robic?Sert93 pisze:Co ty bredzisz człowieku, 90% rowerowego społeczeństwa śmiga w butach w których można chodzić normalnie po ulicach.
ja śmigam w butach Victory ktore można w Deichmannie za 80 zl kupic. dobrze trzymają sie pedałów, mają dość grubą podeszwę a i wytrzymałość jak na tą cene jest dość duża
Nie miałem, bo nie widzę takiej potrzeby, nie doskwiera mi spadanie nóg z platform, ani ślizganie się, więc jaki jest sens?KubaLaPL pisze:Miałeś kiedyś w ręku jakieś buty przeznaczone na rower?
Jak dla mnie mało trafne porównanie, ale ok. 90% tak robi, bo widocznie nie widzi potrzeby zmiany na coś lepszego, nie mówię, że gorszego, bo jest przeciwnie. Jeżeli ma kilka dobrych stówek niech kupuje fiveten, jak nie, to jak wyżej wymieniłem.piotrex pisze:jak ktos tu bredzi to Ty-to,ze 90% tak robi to nie znaczy ze robi dobrze.90% kierowcow nie przestrzega przepisow ruchu drogowego,to znaczy ze nikt nie musi tego robic?
Sert93 pisze: 90% tak robi, bo widocznie nie widzi potrzeby zmiany na coś lepszego
zostajac caly czas przy porownaniach motoryzacyjnych-jak mialem poloneza to tez nie widzialem potrzeby zmiany na lepsze,przeciez jezdzil..Sert93 pisze:Nie miałem
Sert93 pisze:90% tak robi, bo widocznie nie widzi potrzeby zmiany na coś lepszego, nie mówię, że gorszego, bo jest przeciwnie.
Czytanie ze zrozumieniem?piotrex pisze:skoro nie jezdziles/nie miales w rekach nawet,to na jakiej podstawie negujesz sens?lepsze wrogiem dobrego!
Wyraźnie napisałem jakie cechy z mojego punktu widzenia. To był wątek tematu.typek99 pisze:Jakie powinny mieć cechy buty używane do DH/FR
Napisałem, ze nie warto wydawać 2 paczki na najki bo w tej cenie można kupić normalne buty na rower.Sert93 pisze:napisał, że zwykle buty się nie nadają, bo mają za mało sztywną podeszwę,
Wg. Ciebie może tak, tylko dziwnym trafem wszystkie buty na rower mają sztywną podeszwę.Sert93 pisze:co według mnie jest głupotą.
Kiedyś 90% ludzi jezdziło na wąskich kierach, z wysokim, supportem, 25kg rowerach i uwazało, ze opony 3.0 to jest to. Chcesz do tego wrócic? Zwykłe skejtowe buty sa dobre na warszawe i równe traski ale w górach idzie sie zabić. Nawet miałem model 5.10 bez sztywnej podeszwy (moja wlasna durna przeróbka, nie pytaj) i to był koszmar.Sert93 pisze:Co ty bredzisz człowieku, 90% rowerowego społeczeństwa śmiga w butach w których można chodzić normalnie po ulicach. Sam osobiście śmigam w Adasiach i bardzo je sobie chwalę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości