[Damper] Manitou swinger 4way pokretło tłumienia
[Damper] Manitou swinger 4way pokretło tłumienia
Podczas odkręcania pokrętła od regulacji tłumienia pokrętło pękło z czego połowa została w damperze lecz udało się wykręcić. Czy można gdzieś kupić takie pokrętło czy trzeba bawić się w dorabianie?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
EEE tam chlopaki nie prtzesaqdzajcie to jest proste do zrobienia byle tokarz wam to dorobi koszt ok 10-15zł ważne aby bylo z alu 
to wyglada na kształt tego http://img207.imageshack.us/img207/7873/beztytuugjy.png

to wyglada na kształt tego http://img207.imageshack.us/img207/7873/beztytuugjy.png
Dlaczego niby alu?
Poza tym nie wiem czy tokarz będzie taki chętny do zrobienia tego elementu. Jak ma możliwości to najczęściej ma w dupie takie roboty bo ma swoją, bardziej dochodową. A taki który mógłby zrobić bo ma czas pewnie nie będzie miał możliwości.
Ja na przykład teraz dorabiam obudowy do tłumików hscv i po rozmowie z tokarzem musiałem sporo zrewidować bo powiedział że nie ma możliwości zrobić tego w ten sposób.
Poza tym nie wiem czy tokarz będzie taki chętny do zrobienia tego elementu. Jak ma możliwości to najczęściej ma w dupie takie roboty bo ma swoją, bardziej dochodową. A taki który mógłby zrobić bo ma czas pewnie nie będzie miał możliwości.
Ja na przykład teraz dorabiam obudowy do tłumików hscv i po rozmowie z tokarzem musiałem sporo zrewidować bo powiedział że nie ma możliwości zrobić tego w ten sposób.
-
- Kontakt:
Nie napisałem ze tokarz chętnie będzie robił ja mam swojego zaprzyjaźnionego który mi zawsze za grosze coś pomóż e 
Dlaczego z alu... hymmm lżejsze zresztą wskaż mi pokrętło w damperze które nie jest z alu ??
wydaje mi sie ze robią to z aluminium ponieważ gwint do którego się wkręca to pokrętło ( ten element dampera) również jest z aluminium , wiec jak na silę być kręcił pokrętłem nie z aluminium to gwint jest podatniejszy na wyszczerbianie bądź obrobienie ( wiem to z politechniki Krakowskiej :P)
A Swoją drogą jeżeli mówisz o dole do hscv to faktycznie toczenie dołu jest pracochłonne
Domyślam się ze chodzi o urwaną śrubę od spodu
Tak się właśnie zastanawiałem czy nie dało by się samą końcówkę zrobić nałożyć na koniec tłumika jakoś zescalić i by było 

Dlaczego z alu... hymmm lżejsze zresztą wskaż mi pokrętło w damperze które nie jest z alu ??

A Swoją drogą jeżeli mówisz o dole do hscv to faktycznie toczenie dołu jest pracochłonne