[Damper] Manitou swinger 4way pokretło tłumienia

DredziQ
Kontakt:

[Damper] Manitou swinger 4way pokretło tłumienia

Post autor: DredziQ »

Podczas odkręcania pokrętła od regulacji tłumienia pokrętło pękło z czego połowa została w damperze lecz udało się wykręcić. Czy można gdzieś kupić takie pokrętło czy trzeba bawić się w dorabianie?
Grzesiek888
Kontakt:

Post autor: Grzesiek888 »

mam ten sam problem , raczej trzeba bedzie szukac z demontazu.
FORZA JUVE!!!
crossfader18
Kontakt:

Post autor: crossfader18 »

EEE tam chlopaki nie prtzesaqdzajcie to jest proste do zrobienia byle tokarz wam to dorobi koszt ok 10-15zł ważne aby bylo z alu :D

to wyglada na kształt tego http://img207.imageshack.us/img207/7873/beztytuugjy.png
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Dlaczego niby alu?

Poza tym nie wiem czy tokarz będzie taki chętny do zrobienia tego elementu. Jak ma możliwości to najczęściej ma w dupie takie roboty bo ma swoją, bardziej dochodową. A taki który mógłby zrobić bo ma czas pewnie nie będzie miał możliwości.

Ja na przykład teraz dorabiam obudowy do tłumików hscv i po rozmowie z tokarzem musiałem sporo zrewidować bo powiedział że nie ma możliwości zrobić tego w ten sposób.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Pietryna nie obraź się, ale większości Twoich pomysłów nie da sie wykonać ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
pietryna
Kontakt:

Jak uważasz. Tłumiki zostaną zrobione ale inaczej niż to sobie wyobraziłem za I razem.
crossfader18
Kontakt:

Post autor: crossfader18 »

Nie napisałem ze tokarz chętnie będzie robił ja mam swojego zaprzyjaźnionego który mi zawsze za grosze coś pomóż e :D
Dlaczego z alu... hymmm lżejsze zresztą wskaż mi pokrętło w damperze które nie jest z alu ?? :D wydaje mi sie ze robią to z aluminium ponieważ gwint do którego się wkręca to pokrętło ( ten element dampera) również jest z aluminium , wiec jak na silę być kręcił pokrętłem nie z aluminium to gwint jest podatniejszy na wyszczerbianie bądź obrobienie ( wiem to z politechniki Krakowskiej :P)

A Swoją drogą jeżeli mówisz o dole do hscv to faktycznie toczenie dołu jest pracochłonne :) Domyślam się ze chodzi o urwaną śrubę od spodu :) Tak się właśnie zastanawiałem czy nie dało by się samą końcówkę zrobić nałożyć na koniec tłumika jakoś zescalić i by było :D
pietryna
Kontakt:

Nie. Kompletnie nowa obudowa tłumika. Już jest prawie gotowa i na dniach pewnie jakieś foty wkleję.

Popełniłem jeden błąd bo tłumik wyszedł mi niższy o 3mm około od oryginału(z wymiarów bo czy będzie idealnie zrobione to nie wiem) więc skróci się skok. Ale w sumie nad tymi 3mm nie będę płakał.
ODPOWIEDZ