położenie integrala

bohun
Kontakt:

położenie integrala

Post autor: bohun »

kupiłem nowego integrala (limar nutcase dh), mam małą wątpliwość co do jego pozycji na głowie.
Wydaje mi sie ze w ogole nie chroni tyłu głowy (kości potylicznej)
Czy tak powinno być ?
Szukalem jakiegoś schematu jak powinien leżeć na głowie kask ale nie znalazłem..
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

moze go za bardzo do przodu przeginasz, ja mam casco viper mx, jak mam go gdzes 2-3 cm nad lukiem brwiowym to potylica jest idealnie zakryta
Local Swinga-Swinga
entombed
Kontakt:

Post autor: entombed »

jak masz kask na głowie to dolna krawedz rzuchwy integrala powinna zrównac sie z twoja rzuchwa, tak zeby było widac tylko szyje jak patrzysz z profilu.
mtb to ***
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

bohun ja mialem tak samo z 661 Full Brava 2 ale okazalo sie tak jak Stinky mówil, za bardzo nakladalem do na przód. Spróbuj sobie go zalożyć tak jak ci poradzil Stinky.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
Stinky
Kontakt:

ladny czarny a-gang, jezdzisz streeta na nim? jak tak to przeszkadza ci taki skok amora -wyglada na 100mm conajmniej
bohun powiaz moje rady z entombed , sprobuj go zalozyc tak zeby ci szczeka nie wystawala, zebys mial go 2-3cm nad lukiem brwiowym i pokombinuj dalej, o ile sobie kupiles odpowiedni rozmiar to musi byc dobrze w jakiejs pozycji, limar to niezla firma, raczej shitu nie robia
Local Swinga-Swinga
Konradek
Kontakt:

Stinky ucze sie street'a i próbuje dirta (narazie umiem no-footera i 180') nie wiele wiem:(:( Skoku mam 130 mm i nie przeszkadza mi to . :):)
A ty masz fotke swojego bika??
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
Stinky
Kontakt:

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... erid=24635

to zajebiscie ze umiesz no futa - ja nie i pewnie nie bede nigdy umial, nie mam zapatrywan na dirta, ale 180 bym sie z checia nauczyl, no i pivotow
Local Swinga-Swinga
Konradek
Kontakt:

ALE MASZ FURKE!!!!!!!! ile taka konka kosztuje??? A jak ten amorek chodzi?? bo rózne opinie o nim krążą??
Stinky
Kontakt:

w tej chwili o ile gdzies bys znalazl to mozna za ~6tys wychaczyc, ja w maju 7,5 wyrzygalem, a amor swietnie spelnia swoja funkcje amortyzowania dropow, do dh i jazdy jako takiej jest sredni -dosyc "wolno" odbija ale stary doceniasz go po wyladowaniu- zero odbic dlumi superowo- szykuje sie ostatnio na ponad 2m dropa ladowanego prawie plasko (kolano musi wydobrzec) zobaczymy jak to bedzie znosic, ale powiem ci nie sluchaj opini ludzi z tego forum, wiekszosc z nich pierdoli glupoty (ja tez jak ktos mnie wqrwi) lepiej popytaj o opinie w sklepach (serwisach) no i kumpli oczywiscie, gdzybym sluchal opini tutejszych bywalcow , pewnie bym w domu przed kompem calymi dniami siedzial bez roweru bo wszystko jest h......
Local Swinga-Swinga
Stinky
Kontakt:

w tej chwili o ile gdzies bys znalazl to mozna za ~6tys wychaczyc, ja w maju 7,5 wyrzygalem, a amor swietnie spelnia swoja funkcje amortyzowania dropow, do dh i jazdy jako takiej jest sredni -dosyc "wolno" odbija ale stary doceniasz go po wyladowaniu- zero odbic dlumi superowo- szykuje sie ostatnio na ponad 2m dropa ladowanego prawie plasko (kolano musi wydobrzec) zobaczymy jak to bedzie znosic, ale powiem ci nie sluchaj opini ludzi z tego forum, wiekszosc z nich pierdoli glupoty (ja tez jak ktos mnie wqrwi) lepiej popytaj o opinie w sklepach (serwisach) no i kumpli oczywiscie, gdzybym sluchal opini tutejszych bywalcow , pewnie bym w domu przed kompem calymi dniami siedzial bez roweru bo wszystko jest h......
Local Swinga-Swinga
Stinky
Kontakt:

ups, znowu forum dziala z dupy
Local Swinga-Swinga
Konradek
Kontakt:

często sie tak dzieje z tym forum :) :]

Rowerk masz spoko.
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

Stinky to ty sie na tym do 2m dropa przymierzasz...... Ja na swoim A-Gangu skoczylem narazie jakies 180 na plaskie i tez sie do 2m przymierzam na calkiem plaskie:P Aby nie bylo watpliwosci z przodu mam DJ2. Jak skocze to dam znac. Porownamy wrazenia. Mysle ze to nakrece...... to moze filmik jakis krotki wystawie.
Ale jak sie tak spojrzy to 2m na plaskie to nie jest tak duzo.... przynajmniej tak mi sie wydaje.....
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike
bohun
Kontakt:

Post autor: bohun »

to ja jeszcze rzucę pytanie, a jak zapinacie kask ?
tak się np. składa że 661 COMP leży na mnie świetnie ale jak go zapnę to mnie dusi.. :/
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

zapinaj lzej ;)

do zapiecia trzeba sie przyzwyczaic i tyle (chyba ze faktycznie za mocno sie zaciaga te paski). po pewnym czasie idzie sie przyzwyczaic i jest juz fajnie.
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Tez mam full compa - M

Zakladam tak zeby dobrze widziec, ale nigdy go nie zapinam. Nie lubie sie potem meczyc z rozpinaniem.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Stinky
Kontakt:

nie wiem jakie masz regulacje, ja moge regulowac sobie "odleglosc paska zapinajacego" od szyi, takze jak go zapinam , to zapiecie mam pod broda prawie i nie cisnie wogule
co do dropow to 2m na fulu to pikus, u nas kolesie skacza to na hardtailach wiec raczej jest to kwestia odwagi chyba, skoczylem jak dotad 1.6m no i lupniecie jest nietakie wielkie, przynajmniej smierdziela nie dobilem jeszcze, chopaki skonczyly shora i sie na niego szykuje, na koncu jest dropik na pochylnie-ale pochylnia sie szybko konczy i jest plaskie z roznica ponad 2,5-2,8 m - chcialbym potem sprobowac.... h... najwyzej cos polamie
Local Swinga-Swinga
ODPOWIEDZ