Unibike ZONE TWO Opinie
Unibike ZONE TWO Opinie
Witam.
Szukam opinii o tym rowerku a konkretnie
http://www.unibike.pl/zonetwo.html
Rower ten byłby wykorzystywany w dh ( Był by to mój pierwszy rower dh)
Szukam opinii osób które jeździły,
testowały a nie opinie gimbusów którzy nawet nie widzieli na oczy (:D) .
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odp.
Szukam opinii o tym rowerku a konkretnie
http://www.unibike.pl/zonetwo.html
Rower ten byłby wykorzystywany w dh ( Był by to mój pierwszy rower dh)
Szukam opinii osób które jeździły,
testowały a nie opinie gimbusów którzy nawet nie widzieli na oczy (:D) .
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odp.
http://allegro.pl/giant-faith-dh-fr-sai ... 09071.html
Praktycznie idealnie się wpisuje w oczekiwania, tym bardziej, że masz jurka.
Znegocjuj nieco i masz mega rower w niezłej cenie
Praktycznie idealnie się wpisuje w oczekiwania, tym bardziej, że masz jurka.
Znegocjuj nieco i masz mega rower w niezłej cenie
Wg mnie najlepszy rower w swojej klasie cenowej.
Oczywiście używkę kupisz lepszą za te pieniądze ale jeśli zależy ci na nowym to wg mnie ten i żaden inny. Jak nie ważysz 100kg+ to obręcze będą trzymać długo.
W moim były piasty quando i w przedniej ośka mi pękła raz. Generalnie szału z nimi nie było ale teraz jest coś innego więc trudno mi powiedzieć.
DJ3 - niby śmieć ale pewnie większość czasu spędzisz na płaskich trasach bez drobnych wybojów. W górach na pewno do niczego się nie nadaje ale do rozpoczęcia zabawy(de facto szybka jazda po lesie i pewnie jakieś hopki) wystarczy. A tak naprawdę możesz go wyciągnąć puki nowy, może ktoś weźmie za 400-500zł i jak masz większe fundusze(+200zł około :P) to możesz szukać czegoś używanego(starszego - 2003-2006) ze stajni Marzocchi co będzie już naprawdę wystarczające na twoje potrzeby.
Do reszty osprzętu nie ma się co przyczepiać. Niby wg mnie elixiry(i ogólnie avidy) to śmieci ale na forum mało kto tak uważa - ludzie jeżdżą i sobie chwalą. Nowe będą działać dobrze. Używanych bym nie wziął na pewno.
Oczywiście używkę kupisz lepszą za te pieniądze ale jeśli zależy ci na nowym to wg mnie ten i żaden inny. Jak nie ważysz 100kg+ to obręcze będą trzymać długo.
W moim były piasty quando i w przedniej ośka mi pękła raz. Generalnie szału z nimi nie było ale teraz jest coś innego więc trudno mi powiedzieć.
DJ3 - niby śmieć ale pewnie większość czasu spędzisz na płaskich trasach bez drobnych wybojów. W górach na pewno do niczego się nie nadaje ale do rozpoczęcia zabawy(de facto szybka jazda po lesie i pewnie jakieś hopki) wystarczy. A tak naprawdę możesz go wyciągnąć puki nowy, może ktoś weźmie za 400-500zł i jak masz większe fundusze(+200zł około :P) to możesz szukać czegoś używanego(starszego - 2003-2006) ze stajni Marzocchi co będzie już naprawdę wystarczające na twoje potrzeby.
Do reszty osprzętu nie ma się co przyczepiać. Niby wg mnie elixiry(i ogólnie avidy) to śmieci ale na forum mało kto tak uważa - ludzie jeżdżą i sobie chwalą. Nowe będą działać dobrze. Używanych bym nie wziął na pewno.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Każdy ma swoje zdanie co do techniki na początku na fullu i sztywniaku. Ja osobiście pokierowany opinia zjazdowców jestem za sztywniakiem i tego się będę trzymał a może jak dobrze pójdzie przesiądę się na fulla ale narazie zostańmy przy tym co mowie. A wracając do tematu to chuba wezme ten rower lub złoże coś sam ( Pewnie na dragstarze ale z gorszymi(shimano deore ?) hamulcami.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
MrWilk Weź pod uwagę, że w Undergroundzie na wstępie musisz wymienić opony i piastę z przodu, jeżeli chcesz wstawić Juniora. Ja mimo wszystko brałbym fulla jeżeli byłaby opcja. Możesz spróbować powalczyć o tego Norco http://allegro.pl/norco-shore-09-i2312971221.html Jak nie to szukałbym używanego sztywniaka.