Uciskajace gogle fox main
Uciskajace gogle fox main
Witam,kupilem gogle fox main, i uciskaja mi nos utrudniajac oddychanie ... Czy to normalne przy nowych goglach? Gogle oczywiscie uciskaja po zalozeniu na kask , guma jest na maxa rozwinieta mial ktos podobne doswiadczenia z tymi goglami lub innymi? Czy moze zawsze gogle beda troche uciskac?
Jak to wyglada u Was?
Pozdro :-]
Jak to wyglada u Was?
Pozdro :-]
Mnie lekko cisnęły na nosie nowe Smith Piston, nie żebym nie mógł oddychać przez nie, ale czułem pewien dyskomfort.
2-3 jazdy i się ugniotła gąbka nieco - teraz leżą idealnie
2-3 jazdy i się ugniotła gąbka nieco - teraz leżą idealnie

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Pierwsze gogle? Bo jak tak to pewnie chcesz je za nisko zakładać. Ja miałem taki sam problem.scoobyy pisze:Witam,kupilem gogle fox main, i uciskaja mi nos utrudniajac oddychanie ... Czy to normalne przy nowych goglach? Gogle oczywiscie uciskaja po zalozeniu na kask , guma jest na maxa rozwinieta mial ktos podobne doswiadczenia z tymi goglami lub innymi? Czy moze zawsze gogle beda troche uciskac?
Tak, to moje pierwsze gogle
W sumie dałem je tak wysoko jak to mozliwe no i była mała zmiana ale jakis dyskomfort pozostaje. Z ułozeniem gumy tez juz probowałem na wszystkie sposoby i bez zmian ...
Musze chyba udać sie do jakiegoś wypaśnego sklepu z goglami i przymierzyc jakieś innej marki i zobaczyć czy efekt bedzie ten sam ...
Ps zna ktoś jakieś fajne sklepy z goglami we Wrocławiu, Opolu lub Nysie ?
Pozdrawiam

Musze chyba udać sie do jakiegoś wypaśnego sklepu z goglami i przymierzyc jakieś innej marki i zobaczyć czy efekt bedzie ten sam ...
Ps zna ktoś jakieś fajne sklepy z goglami we Wrocławiu, Opolu lub Nysie ?
Pozdrawiam

Re: Uciskajace gogle fox main
Jest salon yamahy w okolicach wiaduktu.
Ja mam mainy i nigdy mnie w nos nie ucisnęły, nawet przy pierwszym założeniem, tak samo bez kasku (narty). Na nartach mam je dość luźno. A na kasku, guma idzie poziomo (praktycznie bez skosów) i jest b.dobrze. Może to jest zasługa tego, że one są idealnie dopasowane do 'wizjera' i nie wejdą głębiej.