Opona do Ballistic X-Lite

Urban
Kontakt:

Opona do Ballistic X-Lite

Post autor: Urban »

Mam 14 calowego x-lite-a ,Mam problem bo nie chcą tam wchodzić opony 2,35 cala.Jak ktoś ma x-lite-a to niech qrwa wpisze jaką ma włożoną oponkę.Bo jak narazie mam oponkę Dębica TYGRYS:-)
strah
Kontakt:

Post autor: strah »

ha, no to nieżle wpadłeś. ten balistik to dopiero jest gówno. cholera sam takiego mam, i u mnie tylny trójkąt jest krzywo pospawany. jak założyłem oponę to okazało się że od góry opona prawie ociera o lewą stronę, a na dole jest odwrotnie. wziąłem dziesięć groszy, wygiąłem i wsadziłem pod ośkę, teraz trochę lepiej jest. co do opon to na początku miałem ten sam problem, jeżdziłem na tych tygrysach. teraz założyłem kendy 2,1(kurde zapomniałem jak się nazywają, jak masz katalog, to w nim są to najtańsze kendy). wziąłem je bo kosztowały 23pln, a pozatym wyglądają mi na 2,25, a i mają nawet spory bierznik. a i ten mój ballistik to 16"
Qzi
Kontakt:

Post autor: Qzi »

Mój kolega ma x- lighta, tylne kółko na obręczy dm24+ laczek kendy 2.35 i wszystko się mieści, trochę ciasno ale nic nie ociera.
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

NO kolega ma na DXie miał Ninje 2.5 OCIERA:P teraz ma kende kinetik 2.35 i jest oke ciasno ale jest:P
www.ROMED.pl lamusy!
Xprot

Post autor: Xprot »

no to fajnie masz.... ja tez mialem taka
strah
Kontakt:

Post autor: strah »

teraz sprawdziłem, ta kenda to Knarly. nie napisałem wcześniej ale jest jeszcze troczę luzu, ale większej już nie założe. po wczorajszym wypadzie błoto się zaczeło zapychać, jak doszła jeszcze trawa i jakieś runo leśne to trudno było nim obrucić.
ODPOWIEDZ