Jak rozkręcić damper?!
Jak rozkręcić damper?!
Witam;)
Miałem zamiar przeserwisowac swój damper Marzocchi Roco coil R wiec wyciagłem go z rowerka i zaczółem rozkrecac...niestety nie zabrnąłem zbyt daleko bo zatrzymała mnie nakretka której nie mogłem odkrecić (foto w załączniku)...Klucz obskoczył kilka razy ale jeszcze łapie
pytanie jak to odkrecic?
Damper najprawdopodobniej jeszcze nie rozbierany.
Miałem zamiar przeserwisowac swój damper Marzocchi Roco coil R wiec wyciagłem go z rowerka i zaczółem rozkrecac...niestety nie zabrnąłem zbyt daleko bo zatrzymała mnie nakretka której nie mogłem odkrecić (foto w załączniku)...Klucz obskoczył kilka razy ale jeszcze łapie
pytanie jak to odkrecic?
Damper najprawdopodobniej jeszcze nie rozbierany.
Sell-LF Cocaine+RS Domain
jak sie nie potrafi poslugiwac najprostszymi narzedziami to sie nie zabiera za robote... teraz najlepiej jesli zamocujesz nakretke w imadle i bedziesz krecil calym damperem, ale jest ryzyko ze moze odkrecic sie caly cylinder od reszty, dlatego jesli nie posiadasz "miekkich szczek" to na cylindrze owinietym tasma izolacyjna (zeby nie uszkodzic gwintu i nie porysowac) zamocuj mostek na 31,8 mm i tak zamocowane w imadle, krec mostkiem. nie ma bata zeby sie nie ruszylo
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
gdzies przy oczku od strony pierscienia do regulacji naprezenia wstepnego masz taki jakby wkrecony pin i zalany plastikiem (najprawdopodobniej, bo nigdy sie nie przygladalem temu damperowi),jest to port do nabijania cisnienia. zeby spuscic powietrze trzeba wydlubac plastik, i poluzowac pin, jesli nie zejdzie powietrze, to wbic igle od strzykawki, pod pinem jest taki gumowy krazek najprawdopodobniej.
aczkolwiej lepiej nie zabieraj sie za to sam, jesli nie masz o tym zielonego pojecia
aczkolwiej lepiej nie zabieraj sie za to sam, jesli nie masz o tym zielonego pojecia
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
Na kolanach do Częstochowy, za to, że nie udało Ci się rozkręcić, masz więcej szczęścia niż rozumu. Wywaliłoby cały olej na zewnątrz, co byłoby najmniejszą karą za ignorancję, w gorszym przypadku uszkodzony damper albo Ty.lider pisze:Jakiej komory?:P
To jest coil wiec z tego co mi wiadomo nie ma tam komory powietrznej?
W tym modelu jest zamaskowany wentyl , który do obsługi wymaga adaptera.
Nie masz pojęcia, nie zabieraj się za serwis.

http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=56408
Tu masz opis serwisu Foxa Vanilli R. Budowa ta sama. Powodzenia.
Tu masz opis serwisu Foxa Vanilli R. Budowa ta sama. Powodzenia.
Spoko:)
Tylko z tego co mi wiadomo to forum jest po to zeby sie czegos dowiedzieć, o cos zapytac....
Akurat troche nie przemyslałem decyzji bo kierowałem sie tym ze kilka osób powiedziało ''a co tam mozna zje*ać''
Naszczescie pomogliscie i udało sie damper rozkrecic i zkrecic do kupy:D
Tylko z tego co mi wiadomo to forum jest po to zeby sie czegos dowiedzieć, o cos zapytac....

Akurat troche nie przemyslałem decyzji bo kierowałem sie tym ze kilka osób powiedziało ''a co tam mozna zje*ać''

Sell-LF Cocaine+RS Domain
-
- Kontakt: