Rozebrać wyczyścić i NIE SAMROWAĆ NA ZIMĘ SMAREM RST, który to ma tę radosną przypadłość że tenżeje na kość i całkowicie blokuje widelec. Wszystkie nowsze rst nie mają już elastomerów więc jest to kwestia samru i reguralnego czyszczenia. A jak sztywniak to załóz se szstywny widelec i po klopcie ajt :>
NIE DA NIE DA NI HHUUUJAA!! ON MA ELASTOMEREK-NAJGORSZE GÓWNO JAKIE ŚWIAT WIDZIAŁ,PODATNE NA TEMPERATURĘ..ZRESZTA TO TEZ KIEPSKIE SPRĘŻYNY. KUMPLOWI WALNĘŁA KORONA PO ROKU JAZDY W DWÓCH MIEJSCACH-UNIKAJ TEGO GLUTA T4,I NIE WARTO INWESTOWAĆ..
Mi jebla korona w dwoch miejscach po 3 miechach (twoj qmpel chyba w xc jezdzi,) a po 2 byl sztywny, po 1 zaczal strzelac, po 2 tygodniach mial polowe skoku a po 3 dniach zaczal smierdziec...
Zobaczcie na ta dupe !!!:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60336687
owszem - gowno.. ale tanie :]
luzow mi nie lapie, choc faktycznie zaczal pekac, ale pekniecia nie ida dalej..
a z uzyskaniem znosnej pracy nie jest trudno:
1. odkrecamy pre-load
2. czyscimy golenie DOKLADNIE
3. strzykawka wpuszczamy odrobine oleju silnikowego pod uszczlki i troche 'pompujemy' amorem i scieramy z goleni gornych nadmiar (wraz z brudem)
4. punkt 3ci powtarzamy pare razy dziennie przez kilka dni
5. smarujemy gorne golenie towotem
po tych zabiegach praca stala sie zadowalajaca - nie wybiera kamyczkow, ale 'wybacza' na ladowaniach..
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
A WYBACZYSZ MU JAK CI PIERDOLNIE NA LĄDOWANIU!?
SKĄD WIESZ JAKI JEST POZIOM ZMĘCZENIA MATERIAŁU? JAK PĘKNIĘCIA SIĘ MAJĄ W ŚRODKU?
A RÓŻNE INNE LEPSZE RZECZYSĄ W PODOBNEJ CENIE.
wiem beju, ze to Ty :D
nie wybacze, bo sie go w tym miechu pozbywam i sladam na Delte HL :D poza tym i tak mi juz skoku zaczyna brakowac..
a nie zapomnij, ze ja go wzialem za 50zl - co dostane za te kase?
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka