Nieuczciwy sprzedawca na giełdzie

m2sc
Kontakt:

Nieuczciwy sprzedawca na giełdzie

Post autor: m2sc »

Proszę o dodanie go do listy

Witam chciałbym opisać jak to z "kolegą" grubyyyyyyy załatwia sie interesy. Otóż umówiliśmy się na kwotę 35 zł plus wysyłka za mostek Truvativ, poprosiłem o wysyłkę listem poleconym priorytetowym żeby było taniej i szybciej niż paczką. Owy osobnik nie wiedział ile wysyłka będzie kosztowała wiec prosił bym wpłacił 50 zł co uczyniłem zaznaczając by oddał kwotę. Przelew zleciłem 11 sierpnia na nie jego konto bo sprzedający ma 15 lat i konta pewnie nie posiada,ale na dane podane przez gg. 13 sierpnia spytałem czy mostek został wysłany, 14 sierpnia dostałem info że zostanie wysłany w czwartek 16. Mostek został wysłany dopiero 21 i dotarł do mnie 22 sieprnia. przesyłka kosztowała 5,70 plus koszt koperty ( mostek nie był zabezpieczony w jakikolwiek sposób, po prostu wrzucony do koperty). Sprzedawca ni me ni be. napisałem do niego w tej sprawie to wypierał się ze przesyłka była droższa i to nie on wysyłał po dłuższym dialogu i udowodnieniu ze kosztowała tyle ile kosztowała milknie. Dzisiaj po moim pytaniu czy milcząc będzie udawał głupiego mówi że nie odda, zaczyna używać niecenzuralnych słów. Nawet wysyła kolegę który wysyłał owy mostek i ten pisze do mnie na gg nie podając żadnych argumentów, ze pieniedzy po prostu nie odzyskam.
podsumowując w jednym zdaniu -nie chodzi juz o te pieniądze, ale o zachowanie owego delikwenta. Przy zawieraniu jakichkolwiek transakcji z nim uważa bo widać że to typowy dzieciak który myśli ze " poza allegro" to wszystko wolno.
biadaczq
Kontakt:

Post autor: biadaczq »

Po jakiego mu przelałeś więcej kasy żeby potem Ci resztę oddał.
BMX National Champion
m2sc
Kontakt:

jaśnie sprzedający nie wiedział ile wyjdzie za przesyłkę i upierał się na 50
grubyyyyyyy
Kontakt:

Post autor: grubyyyyyyy »

dziwne bo jakos wszystkim co sprzedałem inne partsy pasuje nie robia problemu tylko ty robisz problem o 8 zł pozdro dla Cb !
grubyyyyyyy
Kontakt:

I po drugie z jakiej strony ujawniłeś dane ? Olafa ? skoro on tylko przyjał przelew i nic nie ma wspolnego z tym ?
m2sc
Kontakt:

Co mnie obchodzą inni, poza tym nie rób czatu z forum, ja juz z Tobą zakończyłem rozmowę, zainteresowanym mogę napisać jak to po męsku zostało przyjęte wiązanką bluźnierstw pod moim adresem
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

GRUBAAAA ŚWINIA
AveFreeride
Kontakt:

Post autor: AveFreeride »

Grubyyyyyyy przekręt :mrgreen: :lol:
PB: http://tnij.org/s49y
Rwr: http://tnij.org/p6pm
TO JEST KROSS NA TYM JEŹDZI KAŻDY PROS
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

m2sc pisze:Owy osobnik nie wiedział ile wysyłka będzie kosztowała
Na necie wszystko jest, wystarczy poszukać:
http://cennik.poczta-polska.pl/
m2sc pisze:poprosiłem o wysyłkę listem poleconym priorytetowym żeby było taniej i szybciej niż paczką.
Chyba rzadko kupujesz na Allegro, normalnie paczka 11pln stoi, a Ty chciałeś taniej i wpłacasz 15 :shock:
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

grubyyyyyyy pisze: tylko ty robisz problem o 8 zł pozdro dla Cb !
Zajebiste podejście, nie ma co...
Nie chodzi o 8zł tylko o zasady i uczciwość, której jak widać wyraźnie ci brakuje.
Mam nadzieję, że odeślesz kasę m2sc, który słusznie zamieścił ten temat przestrzegając przed interesami z taką osobą :roll:
m2sc
Kontakt:

@sznib średnio kupuje na allegro raz w tygodniu od 2 lat , dużo kupuje z ogłoszeń ( handluje rożnymi rzeczami) i również wielokrotnie spotkałem się z osoba, której daje więcej za przesyłkę a ona zwraca nadmiar pieniedzy. A Tobie kupię słownik ortograficzny, oczywiście żart :)

Dziękuje za wsparcie
xDkrystian
Kontakt:

Post autor: xDkrystian »

hahaha dawno się tak nie uśmiałem, nie ma co okradli cie na przesyłce, co do czasu realizacji to jest on do 7 lub 14 dni, sam handluję bardzo dużo zwłaszcza wysyłam dużo do polski ponieważ sam mieszkam za granicą, i powiem szczerze że nigdy nie spotkał się że jak ktoś wpłaca więcej to później się zwraca różnice, raczej odwrotnie się umawia że jak przesyłka wyniesie zdecydowanie więcej to się wtedy dopłaca.

PS Znam oboje ludzi których wypisałeś, są to moi dobrzy znajomi jak i klienci(w sensie masę rzeczy ode mnie kupili, i masę rzeczy kupują ich znajomi), Ja mam tylko uprzejmą prośbę do jednego z moderatorów, żeby zamknął ten temat bo ja nie widzę tu dalszego sensu dodawania nowych postów

aaaa,m2sc jeśli taniej wyślesz to też jest + dla ciebie bo masz więcej zysku, ty to powinieneś wiedzieć skoro kupujesz i sprzedajesz na allegro
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

nie broń kutasa.
nikogo nie interesuje ile i z kim handlujesz.
gruba świnia umawiał się inaczej - oszust to oszust
w dodatku pedzio , bo rucha kolegów
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

8 zł czy 8k, nieważne, liczą się zasady. Teraz to 8 zł, potem 80. Chamstwo trzeba tępić u zarodka.
monster98
Kontakt:

Re: Nieuczciwy sprzedawca na giełdzie

Post autor: monster98 »

diskordia pisze:w dodatku pedzio , bo rucha kolegów
:mrgreen:
Firebird
Kontakt:

Post autor: Firebird »

gruby spoko koleś jest kupiłem u niego piaste wystawił za 70 wyszło że kupiłem ją za połowe ceny :D
może musiał wyrobić norme i dlatego od cb wziął więcej :P
grubyyyyyyy
Kontakt:

a wiec tak ;) chciałbym przeprosić m2sc za tą całą sytuacje jaka zaszła! dogadalismy sie ze wszystkim i jest w porzadku :)
m2sc
Kontakt:

No akurat nie z Toba się dogadywałem ale rzeczywiście, pieniądze są w drodze
grubyyyyyyy
Kontakt:

Firebird akurat nie chodziło mi o wyrobienie mormy tylko nie miałem pojecia ile bedzie kosztowac przesyłk ai nie myslałem ze ktokolwie bedzie robił problem o 8 zł :)
ODPOWIEDZ