Jakie oponki ?
Jakie oponki ?
Moglibyście mi doradzić jakie oponki moge kupić w cenie do 150 zł za komplet
Głównie jeżdżę po asfalcie i polnych drogach, jednak wolałbym coś gdzie też będę mógł bezpiecznie pojeździć po wilgotnym lesie
Jak do tej pory zastanawiałem sie nad Kenda Nevegal albo Hight Roller
Głównie jeżdżę po asfalcie i polnych drogach, jednak wolałbym coś gdzie też będę mógł bezpiecznie pojeździć po wilgotnym lesie
Jak do tej pory zastanawiałem sie nad Kenda Nevegal albo Hight Roller
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeśli chcesz się zmieścić w tej cenie to bierz maxxis crossmark 26x 2.1 co prawda nie są to duże babole ale bardzo dobrze się sprawdzają w leśnych warunkach i na szosie mają raczej mała opory toczenia, drugie w kolejności to kenda karma może nawet wersji 26. 2.2, wiekszy balon i kostka, także fajna w tern troche większe opory na asfalcie ale cena ok 50zł za wersję kevlarową raczej na plus:)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ta twarda guma i tak jest bardziej miekka niz 60a, a oponki mega tanie :p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Wiesz co no jeśli nie doginasz w dh czy fr to polecam obie gumy, które sam testowałem, obecnie mam crossmarki i jestem z nich bardzo zadowolony, mają co prawda wieksze opory na asfalcie niż saguaro, które są jeszcze lepsze ale piach,czy ubita ziemia nie stanowią problemu 
Mam wersję exceniton niby miała być lżejsza ale ważą po 530g za to karma to kosteczka która też sie ładnie toczy i w wersji kevlar ważyły po 479g 26x2.0 .
Ztegoco już wiem to wersja 2.2 to większy balon i wyższe klocki waga podobna
Zostają jeszcze race kingi 2.2, których dużo ludzi używa w maratonach tylko chyba ścierają się szybciej.

Mam wersję exceniton niby miała być lżejsza ale ważą po 530g za to karma to kosteczka która też sie ładnie toczy i w wersji kevlar ważyły po 479g 26x2.0 .
Ztegoco już wiem to wersja 2.2 to większy balon i wyższe klocki waga podobna
Zostają jeszcze race kingi 2.2, których dużo ludzi używa w maratonach tylko chyba ścierają się szybciej.
Sorry, że się wcinam w temat, ale mam ten sam dylemat co autor tematu.
Zastanawiam się między muddy mary i big betty. Czytałem gdzieś że BB ma dużo mniejsze opory toczenia od MM, prawda? Nie chciałbym się zbytnio katować na dojazdach. Druga sprawa, najcieńsze MM jest w rozmiarze 2,35 a BB 2,4, różnią się bardzo między sobą te opony wielkością "balona" i generalnie jak u nich z szerokością w stosunku np. do maxxisa 2,5? Ścianki grubsze są czy bardziej szmatowate niż w maxxisie 1ply?
Zastanawiam się między muddy mary i big betty. Czytałem gdzieś że BB ma dużo mniejsze opory toczenia od MM, prawda? Nie chciałbym się zbytnio katować na dojazdach. Druga sprawa, najcieńsze MM jest w rozmiarze 2,35 a BB 2,4, różnią się bardzo między sobą te opony wielkością "balona" i generalnie jak u nich z szerokością w stosunku np. do maxxisa 2,5? Ścianki grubsze są czy bardziej szmatowate niż w maxxisie 1ply?
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
-
- Kontakt:
Moim zdaniem dla galgan'a opona powinna mieć zagęszczenie klocków w osi opony. Z Maxxis'a Monorail lub Ranchero. Monorail będzie chyba najlepszy. Miałem okazję przetestować Schwalbe Land Cruiser. Asfalt- jak najbardziej (cicho i płynnie)
Las- ogarnęły
Błoto z gliny- okropnie się czyszczą, znosi.
Co do Maxxis'a to sami zobaczcie:
http://www.maxxis.com/CmsPage.aspx?contentpageid=260
Całkiem przyzwoicie ten Monorail wygląda:
http://www.youtube.com/watch?v=RbDNfxbp7qI
Las- ogarnęły
Błoto z gliny- okropnie się czyszczą, znosi.
Co do Maxxis'a to sami zobaczcie:
http://www.maxxis.com/CmsPage.aspx?contentpageid=260
Całkiem przyzwoicie ten Monorail wygląda:
http://www.youtube.com/watch?v=RbDNfxbp7qI
DeStRoY
-
- Kontakt:
mysticar Miałem BigBetty i Muddy Mary, przede wszystkim BB jest lepsza na suche MM na suchym też ogarnia ale w mokrym chyba lepiej sobie radzi, nie powiem za dużo ponieważ na mokrym dużo nie jeździłem. Co do szerokości to może na pierwszy rzut oka różnica jest nie duża ale np BB 2.4 nie zmieścił mi się do ramy, MM 2.35 na ciśnieniu do ok 2barów się mieścił więc różnica jakaś jest
A co do oporów toczenia to jakoś szczególnie różnicy nie zauważyłem 
Edit.
Raczej na pewno będą szersze i miały większy balon od maxxisa 2.5

Edit.
Raczej na pewno będą szersze i miały większy balon od maxxisa 2.5
Ja sie tylko zastanawiam gdzie uzytkownicy tego forum kupuja czesci. Jak sie cos chce kupic, to zawsze jest rada- np. mam do kupienia nowego boxxa wc 2012, odpowiedzi- srednio, jak juz kupujesz to maks 1200 zl.
Znowu inaczej:
"czesc mam 150 zl na opony"
"wez sobie 2 miniony exo, bez problemu do dostania, bo wiecej nie sa warte" kurwa wy sami ustalacie ile co jest warte czy pierdolicie tak czerpiac z tego satysfakcje?
Znowu inaczej:
"czesc mam 150 zl na opony"
"wez sobie 2 miniony exo, bez problemu do dostania, bo wiecej nie sa warte" kurwa wy sami ustalacie ile co jest warte czy pierdolicie tak czerpiac z tego satysfakcje?